Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybíráte novou matraci? Musíte si lehnout!

7. 02. 2022 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Výběr nové matrace je investice do vlastního zdraví. Rozhodne o tom, jak se budete probouzet dalších minimálně 8 až 10 let vašeho života. Pokud spíte v průměru 7 hodin denně, strávíte na ní více jak 20 000 hodin během 8 let. A to už stojí za čas, který věnujete jejímu výběru.


Tvrdá nebo měkká


Věčné dilema, které má poměrně jednoduché východisko. Zbavte se předsudku, že tvrdá matrace je tím nejlepším, co můžete mít. Aby se tělo během spánku uvolnilo a mělo možnost správně regenerovat, měla by mu matrace poskytovat optimální ortopedickou a anatomickou podporu. „Když si na matraci lehnete, páteř je přirozeně zakřivená do tvaru dvojitého písmene S. Vleže na zádech musí být celé tělo v rovině, mezi matrací a tělem by neměla být mezera v oblasti beder, stejně tak polštář musí poskytnout oporu krční páteři,“ radí Martin Vaškovic, odborník z matracového showroomu Magniflex.
správná poloha při spaní

Materiál a certifikáty


Můžete si vybírat matrace pružinové, pěnové nebo latexové. Technologie už jsou tak vyspělé, že stejně jako se dá přizpůsobit odpor pružin, lze s různou tvrdostí vyrábět pěnu nebo gel. Pocitová konečná tvrdost ale závisí na tělesné hmotnosti a poloze při spánku.

Výrazným trendem poslední doby je návrat k přírodním materiálům. Ty se využívají i v matracích – bavlna, vlna, len, hedvábí a dokonce i extrakty z léčivých bylin jako je sléz lesní. Pozor však, aby matrace neobsahovaly závadná lepidla nebo jiné komponenty. Při výběru se prodejce ptejte po certifikátu OEKO TEX a to jak na jádro matrace, tak i potah. „Na matraci ležíte celou noc a nikdo nechce své tělo během spánku vystavovat toxickým látkám. Matrace s certifikátem OEKO TEX jsou zárukou nepřítomnosti toxických a škodlivých látek,“ upozorňuje Martin Vaškovic.

¨matrace Magniflex

Zdravotní matrace - jak ji poznat?


Označení zdravotní matrace může správně užívat jen matrace, která je zdraví prospěšná. Pro snazší orientaci se zaměřujte na označení Zdravotnický produkt 1. kategorie, nebo-li také Medical device class 1. Potvrzením tohoto označení je i 15% nižší sazba DPH, tedy ta, která je zákonem stanovena pro zdravotní pomůcky. Matrace, které nemají toto označení, podléhají 21% DPH. V České republice podmínky pro získání označení Medical device class 1 získalo jen několik matrací, které mají min. 5 cm paměťové pěny a splňují další podmínky nutné k získání tohoto certifikátu.

Záruka


V České republice je záruční doba zákonem stanovena na 2 roky. Mnozí výrobci na matrace i zdravotní matrace často dávají i vyšší záruku. Abyste se nenechali napálit, ptejte se, na co konkrétně výrobce záruku nabízí. U všech matrací je totiž nejdůležitější záruka proti proležení.

Matrace pro partnery


Jedna velká matrace do manželské postele by neměla být otázkou kompromisu. Patrneři by měli mít možnost vybrat si jádro matrace na svou polovinu postele přesně dle svých preferencí, aby tělo během spánku správně regenerovalo. „Tzv. duální komfort spojuje dvě různá jádra matrace do jedné v jednom potahu. Jedna matrace tak může být tvrdší stranou nahoru a druhá zase tou měkčí. Oba partneři si tak mohou vychutnat pohodlný spánek a velkou výhodou také je, že tento typ matrace nepřenáší pohyb během spánku. Zjednodušeně řečeno, pokud se jeden partner v posteli otočí nebo vstává dříve, druhá část matrace pohyb nepřenáší,“ vysvětluje Martin Vaškovic z Magniflexu.

matrace Magniflex

Rozpočet a cena


Klasický rozměr matrace je v rozpětí od 2 500 do více než 250 000 Kč. S cenou přirozeně stoupá i kvalita. Pozor však na to, abyste u luxusních matrací nenarazili na to, že přidaná hodnota je výrazně nižší než cenový rozdíl. Ideální je držet se ve zlatém středu od 10000 do 50000 korun za matraci. Výběr matrace berte jako investici - do pohodlí, zdravého spánku a vlastního zdraví. Pokud vám to dovoluje rozpočet, vyberte takovou matraci, na které se cítíte nejlépe.

Než koupíte, lehněte si


Zkoušení je hlavním kritériem ke správnému výběru. Nelitujte času stráveného v showroomu nebo prodejně s matracemi a důkladně si na matraci poležte. Matraci vždy zkoušejte s polštářem, ideálně s jedním, pokud budete zkoušet v jedné prodejně více matrací. Pomůže vám to, lépe si uvědomit rozdílné vlastnosti jednotlivých výrobků.


Více informací na www.magniflex.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !