Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výherci soutěže "Velká 14denní soutěž o odšťavňovač s extraktorem pyré Catler JE 4011 - vychutnejte vitamíny do poslední kapky"

10. 06. 2013 | Výherci soutěží

Jaroslav V., Slapy



VÝHERCŮM GRATULUJEME !!

  • výhry budou výhercům zaslány poštou do 30 dnů od ukončení soutěže.



Již nyní se můžete zúčastnit dalších soutěží






1. Výkonný motor, kvalitní nerezové síto s ostřím, přímé centrální plnění a elektronické ovládání rychlosti zajišťují maximální výtěžnost nejkvalitnější a čerstvé šťávy. Pro co nejlepší výsledek je u odšťavňovačů Catler nerezové ostří zpevněno mimořádně odolným kovem. Jakým?
titanem
iridiem
wolframem
2. Pokud má odšťavňovač velký plnící otvor, můžete do něj vkládat velké kusy ovoce a zeleniny, aniž byste ztráceli čas jeho zbytečným překrajováním. Jaký je průměr plnících otvorů u odšťavňovačů Catler?
54 mm
64 mm
84 mm
3. Nejlepší odšťavňovací síta jsou z mikrosíťoviny, protože mají nejvyšší propustnost šťávy. Čím více je v mikrosíťovině miniaturních otvorů, tím lépe, extrakce šťávy z ovoce a zeleniny proběhne během několika sekund. Kolik miniaturních otvorů čítá mikrosíťovina u odšťavňovačů Catler?
více než 35 000
více než 40 000
více než 45 000
4. Šťáva vytékající z odšťavňovače bývá lehce zpěněná. Ideální je, pokud je nádoba zachycující extrahovanou šťávu vybavena tzv. oddělovačem pěny. Které z odšťavňovačů Catler jsou dodávány s nádobou na šťávu s touto praktickou funkcí?
Catler JE 4011 a Catler JE 8011
Catler JE 4010 a Catler JE 4011
všechny odšťavňovače Catler
5. Možnost nastavení více stupňů rychlosti, a tedy odlišného počtu otáček, je zárukou vždy optimálního odšťavnění různých druhů ovoce a zeleniny. Kolik rychlostních stupňů má odšťavňovač Catler JE 4010?
3
4
5
6. Extraktor pyré ve šťávě zachovává dužinu bohatou na vlákninu a umožňuje připravit například banánové či jahodové pyré. Jemné pyré skvěle poslouží jako základ do krémových polévek či dipů. Které model odšťavňovače Catler je, vedle odšťavňovače Catler JE 4011, tímto užitečným diskem, vybaven?
Catler JE 8011
Catler JE 4010
Catler JE 8010
7. Odšťavňovač by měl být vybaven silným motorem s velkým výkonem, který zaručí maximální výtěžnost šťávy. Jaký je výkon motoru odšťavňovače Catler JE 8011?
1 200 W
1 380 W
1 460 W
8. U odšťavňovačů Catler extrahovaná šťáva teče přímo do přídavné nádoby, který je vybaven praktickým oddělovačem pěny. Díky speciálně tvarované hubici můžete šťávu také stáčet přímo do sklenice. Jaký je objem nádoby dodávané k modelu Catler JE 4010?
1,2 l
1,5 l
2,2 l
9. Z jaké země značka Catler pochází?
Japonsko
Austrálie
USA
10. Čerstvé šťávy dodávají našemu tělu dostatek živin. Tělo je schopné vstřebat vysoce koncentrované živiny velmi rychle. O kolik rychlejší je efektivita vstřebávání tekutých látek než u pevné stravy?
2x rychlejší
4x rychlejší
6x rychlejší
11. Kolik procent našeho jídelníčku by ideálně měla tvořit čerstvá zelenina?
10 až 20 procent
minimálně 30 procent
minimálně 50 procent
12. Jak se jmenuje důležitá substance, která se přirozeně nachází v syrovém ovoci a zelenině a která napomáhá při trávení? Odstraňují plynné prostředí, které může vést ke kvašení, přemnožení bakterií a nerovnováze ve střevech. Jsou to:
enzymy
monosacharidy
glykogeny
13. Nerovnáha pH v našem těle vzniká díky nezdravému jídlu, pití a také stresu. Syrová zelenina a ovoce, nejlépe ve formě čerstvých šťáv, pomáhají udržovat v těle správné pH. Jaká je ideální stabilní pH krve?
pH 8,3
pH 7,4
pH 6,7
14. V ovoci a zelenině je mnoho nutričních látek obsaženo ve vláknině. Ta je při procesu trávení z těla vyloučena, aniž by z ní byly živiny uvolněny. Maximum živých látek se z vlákniny uvolní teprve jejím rozrušením během procesu odšťavnění. O kolik rychleji může organismus trávit vlákninu bez vyživujících látek?
až 25x rychleji
5-7x rychleji
10-12x rychleji


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !