Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstava kinematografie

10. 07. 2016 | Výstavy

Nedávno jsme navštívili výstavu kinematografie. Je zde vystavena spousta věcí, které souvisejí s dobou zlaté éry hollywoodského a evropského filmu. U pokladny nás přivítala velmi příjemná paní, která nám podala mnoho informací o výstavě, nabídla informační text k výstavě v tištěné podobě nebo namluvený. Dokonce jsme dostali i pár žetonů do vystavených automatů.

V první části výstavy jsme si prohlédli expozici téměř 1200 originálních filmových plakátů z doby třicátých až šedesátých let dvacátého století. Filmové plakáty jsou rozděleny do několika sekcí. V první sekci uvidíte plakáty filmů, které byly mimořádně úspěšně hodnoceny diváky a kritikou. Jde například o filmy Okno do dvora, Frajeři a saze, Kočka na rozpálené plechové střeše a další. Tato sekce je nejobsáhlejší, plakáty jsou chronologicky řazeny od roku 1936 do roku 1961. Druhá sekce je věnována filmům pro děti a mládež. Je zde mnoho plakátů z filmů o Tarzanech, Popelka, Petr Pan, sci-fi filmy podle Julese Verna a další. Třetí sekce je z období II. světové války, tedy filmy s válečnou tématikou. Například plakáty z filmů Most přes řeku Kwai, Sbohem armádo a další. Čtvrtá sekce obsahuje plakáty evropských filmů, například s Hugo Haasem, Alainem Delonem a další. Pátá sekce a zároveň poslední, ukazuje plakáty k filmům z konce padesátých let na Kubě.

Výstava kinematografiePlakáty v expozici doprovázejí ručně dělané voskové figuríny filmových hvězd, které jsou s touto dobou spjaty. Ve výloze a u vchodových dveří spatříte Chaplina, Laurela a Hardyho. Uvnitř si můžete prohlédnout Johna Travoltu, Mr.Beana, Steva McQueena, Antonyho Hopkinse, M.Crawforda, J.R. (džej ára) a Kojaka. Dále zde jsou voskové figuríny lídrů hlavních mocností válčících ve II. světové válce: Roosvelt, Stalin, Churchill, De Gaulle, Montgomery, Eisenhower, Hitler, Göring a Mussolini. Po pár schodech sejdete do konspiračního bytu Che Guevara. Uvidíte zde originální vybavení z šedesátých let.

A nakonec to nejlepší, tedy hlavně pro děti. Pro nás dospělé spíše vzpomínka. Je zde plná místnost hracích a výherních automatů. Všechny jsou funkční a na vybraných si můžete zahrát. Využili jsme tedy žetony, které jsme dostali u pokladny. Nejdříve jsme si pustili maňáskové divadélko a sledovali tanec doplněný hudbou. Potom jsme vyzkoušeli střelbu ze vzduchovky na zajíce. Mé zkušenosti se střelbou z pionýrských táborů jsem zde plně využila. Utekli mi jen tři zajíci. Nečekala jsem, že budu tak úspěšná. No a nakonec jsme si zahráli lední hokej. Bylo to takové příjemné zakončení celé prohlídky. Na jedné stěně v této herně je spousta amerických automobilových poznávacích značek. Při odchodu nám ještě paní pokladní nabídla zhlédnutí úryvků z několika filmů. To jsme z časových důvodů bohužel museli odmítnout. Zdrželi jsme se tu mnohem déle, než jsme plánovali. Ale stálo to za to.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výstava kinematografie:

Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
Výstava kinematografie
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !