MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Život nás naučil

18. 11. 2012 | Vývoj
Celý život jsem obdivovala maminky s postiženými dětmi, ale nikdy jsem si nedokázala představit, jak je to někdy těžké, než se mi narodil druhý potomek -  syn Jakub a začal kolotoč.

Narodil se s předkusem, to se nelíbilo dětské lékařce, i když mně se zdál nádherný a začalo to, různé testy, vyšetření a ke všemu se přidalo dávení a vnikání potravy do nosu, ty probdělé noci, kdy se Vám dáví dítě, byly strašné, to bych nikomu nepřála zažít, ale z lékařů to nikoho nezajímalo, stále řešili předkus a to, že se syn dávil, to je nezajímalo.

život nás naučilByli jsme zoufalí a ke všemu se přidaly infekce horních cest, šli jsme z jedněch antibiotik na druhé, takže Kubík ve dvou letech jich spolykal 80. Tak se rozhodlo, že se vyndají nosní madle, a do teď se Kubík přese všechno vyvíjel normálně. Po operaci ve dvou letech přestal mluvit, nikoho to nezarazilo, ale já se nedala a na neustálé urgování lékařů jsem byla poslána na specializované oddělení foniatrie, kde se zjistilo, že má syn rozštěp patra. Bylo mi řečeno, že se nediví, že syn se dáví a vniká mu potrava do nosu, čekala nás další operace, na tu jsme čekali rok, takže ho operovali ve čtyřech letech.

Nepřineslo to zatím žádné výsledky, to ukáže čas. Já se ale stále nemohla smířit s tím, že syn mluvil a teď nemluví, pátrala jsem dál a syna objednala na jinou foniatrii. A tam zjistili, že Kubíček špatně slyší a dostal naslouchadla, teď je mu pět a začíná říkat pár slůvek - je to  obrovský úspěch, ale léta běží a moc šancí, že se naučí mluvit, nemá. Nechci to vzdávat, někdy je to opravdu těžké. Dodneška mě zaráží, že nikdo neřešil synovo dávení a že mu zjistili až ve čtyřech letech rozštěp, mohli jsme si možná všechno ušetřit.

Eva - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji,paní Palce ale na tuto foniatrii chodíme EvaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nevím, kde jsi byla na foniatrickém vyšetření, tak posílám odkaz na specializovanou klinku v Praze.
Sama jsem psala meil přímo paní docentce Olze Dlouhé, jaký mám problém a zda bych mohla s klukem přijet na vyšetření a jestli potřebuji doporučení lékaře (krčního nebo obvoďačky). Byla velmi ochotná, odepsala mi, objednali nás a byli jsme tam na pětidenním pobytu na různých vyšetřeních. Byla jsem tam s přístupem moc spokojená, i když Vašík stále moc nemluví. Ale u něj je to dáno diagnózou. Takže odkaz na jejich stránky je:
http://fonia.lf1.cuni.cz/

Ještě jednou hodně štěstí a držím palce! Palka
Obrázek uživatelky
profil
taky vím, co to je se pořád doktorů o něco prosit. Jsi super máma, že jsi to nevzdala a za kluka bojovala! Držím pěstičky, aby se Ti Jakoubek rozmluvil a Tys z toho měla obrovskou radost.
Obrázek uživatelky
profil
Maminko. Hodně štěstí a pevných nervů. Jakoubkovi hodně zdraví a Vaší lásky.
Obrázek uživatelky
profil
Je dobře, že to nevzdáváte, držím pěsti a nevzdávejte se!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles