Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 důvodů, proč je kurz plavání prospěšný už pro roční dítě

25. 01. 2022 | Cvičení
Máte doma potomka, který právě oslavil rok, a zvažujete, zda je vhodné začít s ním už v tomto věku chodit do kurzu plavání? Pokud je to jen trochu možné, udělejte to. Pobyt s dítětem u vody se tak stane nejen veselejší, ale hlavně bezpečnější.

Často se rodiče ptají, zda má cenu chodit do kurzu plavání už s ročním dítětem. V dnešní době, kdy máme možnost cestovat k moři a spousta rodin má u domů menší či větší bazénky, je vyhledání kurzů dětského plavání víc než vhodné. Díky nim se totiž pobyty s dítětem u vody stanou veselejší a hlavně bezpečnější. Smysl plaveckých kurzů pro takto malé děti spočívá především v jejich adaptaci na vodu. Je to nejdůležitější část výuky, která se nesmí nikdy vynechat a které se musí věnovat největší časový prostor. Jde o to, aby se dítě s vodou sžilo a nevadila mu, když se mu dostane do uší, nosu nebo očí. Pokud dítě bude mít radost z pobytu ve vodě, je to jasné znamení, že je připraveno na další část výuky plavání.


10 důležitých cílů při výuce plavání u ročních dětí


1. samostatný vstup a výstup z bazénu
2. bezpečný pohyb okolo bazénu
3. ručkování okolo bazénu
4. pády z okraje bazénu
5. pohyb v pomůckách, nejdříve s rodičem, později samostatně
6. základy orientace pod vodou
7. nácvik splývavé polohy na břiše i na zádech
8. bublání do hladiny
9. potápění pro hračku

10. Vítaný zdravotní efekt


Jsou to právě hry, při kterých se s dětmi potápíme, padáme do vody, otáčíme děti pod vodou, bubláme do hladiny, podplaváváme pomůcky, plaveme v oblečení…, díky nimž si dítě zvyká na vodu. Výuka plavání u ročních dětí má ovšem i nezanedbatelný zdravotní efekt. Dochází k posilování posturálních svalů, pozitivní je i vliv na psychomotorický vývoj, podpora fyzické zdatnosti dětí a i pozitivní vliv na psychiku rodiče a utužování vzájemných rodinných vazeb.

Nikdy nezapomínejte dítěti zdůrazňovat, že i když je voda kamarád, smí děti vstoupit do vody pouze v doprovodu dospělého!


Zdroj, foto: Juklík


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles