Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Alexandera Shonerta

14. 03. 2023 | Televizní tipy
Dokumenty představující osobnosti našeho současného politického a kulturního života
(Premiéra)

Výjimečný český hudebník ruského původu je nositelem několika prestižních mezinárodních cen. Od roku 1999 žije v Praze, která se stala jeho druhým domovem.  Dědeček z otcovy strany, rakouský Žid, utekl před druhou světovou válkou do Ruska.

Alexander se narodil v sibiřském Irkutsku, hru na housle studoval v Novosibirsku. Když mu bylo šest, otec odešel od rodiny, na kterou po rozpadu SSSR, tedy v době, kdy byl Alex čerstvě plnoletý, začaly doléhat projevy latentního antisemitismu.

13. komnata Alexandera ShonertaAle měl i další problémy. Patřila mezi ně vzrůstající korupce (dosáhnout veřejného sólového koncertu bylo téměř nemožné bez podplacení pořadatele) a kriminalita (při nočních návratech z vystoupení musel mít Alex svého osobního strážce, bývalého veterána z Afghánistánu).

Poslední kapkou byl krach banky a s ním spojená ztráta úspor, které měly posloužit ke koupi vlastního bytu.

Ve 27 letech odešel i s matkou Natalií, která je klavírní virtuoskou, do Česka. Začátky byly velmi těžké.

Alexander se sice krátce po roce 2000 stal laureátem Evropské ceny Gustava Mahlera a Světové ceny Antonína Dvořáka, přesto ale trvalo dalších pět let, než se dokázal hudbou jakž takž uživit. S neustále se vracejícími úvahami, zda by nebylo jistější živit se jako přidavač na stavbě, se mohl definitivně rozloučit teprve až po velkém úspěchu svého debutu v USA.

V roce 2010 získal za významný kulturní přínos ČR právo dvojího občanství (pravděpodobně jako dosud jediný případ tohoto typu) Ruské federace a České republiky. V současnosti je jeho kariéra na vzestupu, a ještě úspěšnější je jako soukromý pedagog s vlastní originální metodou výuky hry na housle.

Pořad 13. komnata Alexandera Shonerta můžete sledovat

14.3. 2023 od 21:05 na ČT1!!



Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Alexandera Shonerta:

13. komnata Alexandera Shonerta
13. komnata Alexandera Shonerta
13. komnata Alexandera Shonerta
13. komnata Alexandera Shonerta
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !