8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Karola Poláka

6. 09. 2013 | Televizní tipy
Legendární sportovní komentátor Československé televize se původně mohl stát operním pěvcem. Osudové rány v dětství i náhoda daly jeho životu jiný směr. Pořad 13. komnata Karola Poláka připravili: A. Vebrová, J. Klusáková, J. Nekvasil a K. Vondrová

Karol Polák, jeden z nejznámějších sportovních komentátorů, který za rok oslaví osmdesát let, stále hýří šarmem, energií a dobrou náladou. K tomu, aby se v Čechách i na Slovensku stal legendou mezi sportovními komentátory a obdržel mnohá televizní ocenění, však musel přispět vlastní profesionalitou, zodpovědností, talentem a zejména houževnatým osobním nasazením.

13. komnata Karola PolákaNarodil se a vyrůstal v Bratislavě. Od dětství byl hudebně i sportovně nadaný. Už v osmi letech se ocitl v rozhlasovém studiu, ministroval v kostele a zpíval na kúru. Otec, výborný fotbalista, ho vedl ke sportu.

V pořadu 13. komnata Karola Poláka si připomenete, že vystudoval hru na housle a na VŠMU přešel ze zpěvu na Divadelní fakultu, zároveň závodně hrál sedm let basketbal. Když bylo Karolovi osmnáct let, byl jeho otec kvůli vykonstruovanému udání odsouzen na 10 let do vězení. Brzy poté Karolovi zemřela matka. Zůstal sám se svou o šest let mladší sestrou, která studovala gymnázium. Musel se i při studiu na vysoké škole o vše postarat, vydělat pro oba peníze. Po večerech hrál na housle, uváděl pořady v Divadle hudby. Přesto si z nedostatku financí někdy nemohli ani zatopit, museli žít bez elektřiny, plynu, vody i telefonu.

V pořadu 13. komnata Karola Poláka se dozvíte, že v době začátků televizního vysílání ho náhodou oslovil televizní dramaturg a už toho večera hlásil živě zprávy; dodnes má první průkazku hlasatele Československé televize, kde pracoval zejména jako sportovní komentátor celých 34 let. Je držitelem různých ocenění – od televizní ceny popularity Zlatý krokodýl po Cenu olympijského výboru.

Dnes je ve výborné kondici, podruhé ženatý více než padesát let a se svou manželkou dosud objíždí Slovensko i Českou republiku s vlastním pořadem, bývá hostem jiných zábavných pořadů. Věnuje se charitativní činnosti a podporuje sportovně založenou mládež.
Říká, že všechno v jeho životě hrálo nějakou roli, i ty bolestné ztráty, které zažil i zažívá v osobním životě, protože ho vybavily bojovností, silou a schopností překonávat těžkosti.

Pořad 13. komnata Karola Poláka se vysílá 6.9. 2013 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Karola Poláka:

13. komnata Karola Poláka
13. komnata Karola Poláka
13. komnata Karola Poláka
13. komnata Karola Poláka
13. komnata Karola Poláka
13. komnata Karola Poláka
13. komnata Karola Poláka
13. komnata Karola Poláka
13. komnata Karola Poláka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !