Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Zbyňka Irgla

7. 10. 2016 | Televizní tipy
Hokejový útočník se úspěšně popral s rakovinným nádorem i se ztrátou ledviny a dál se věnuje profesionálnímu hokeji. Pořad 13. komnata Zbyňka Irgla připravili: M. Kosová, F. Havelka a J. Střecha.
 
Zbyněk Irgl je profesionální hokejista, který hraje za tým HC Oceláři Třinec. Narodil se 29. 11. 1980 a k hokeji ho přivedl otec. Do svých čtyřiatřiceti let si vychutnával život úspěšného profesionálního sportovce. Potom však stačilo jedno lékařské vyšetření a pestrobarevný kolotoč sportovních klání se náhle zastavil. Skandování fanoušků vystřídal čas ticha a otázek: jaký bude další život a bude k němu ještě někdy patřit jásot hokejových tribun?

Zbyněk Irgl začal s hokejem v pěti letech ve vítkovické přípravce, ve dvaceti vyhrál zlato na mistrovství světa juniorů, o šest let později na mistrovství světa vstřelil jeden z nejhezčích gólů v historii české reprezentace a pomohl jí ke stříbrné medaili. Sedm let prožil v ruské kontinentální 13. komnata Zbyňka Irglalize, kde v dresu Lokomotivu Jaroslavl doslova řádil na ledě v útoku s ruskou superhvězdou Jašinem. Podle pořadu 13. komnata Zbyňka Irgla v Jaroslavli poznal svou druhou ženu, cítil se tu jako doma a rád v roce 2010 podepsal smlouvu na další tři roky. Těsně před zahájením sezony mu vedení týmu náhle a bez vysvětlení smlouvu zrušilo. Byl hluboce zklamán; nemohl tušit, že ztráta smlouvy s Lokomotivem znamená ve skutečnosti záchranu života. O rok později totiž celý hokejový tým zahynul v troskách letadla.

V listopadu 2014 se jako hráč HC Oceláři Třinec podrobil magnetické rezonanci kvůli svalovému zranění, jejíž výsledek nečekal. Lékaři zjistili rakovinný nádor na ledvině. Ze sportovní hvězdy se stal ze dne na den pacientem s obávanou nemocí. Musel tuto skutečnost přijmout a najít způsob, jak sdělit rodině, že jediným řešením je okamžité odstranění zasažené ledviny. Nakonec musel podstoupit dvě operace, ztratil sedm kilogramů na váze a ještě po dvou týdnech mohl jen stěží vstát, aby si vyčistil zuby. Prožíval těžké psychické stavy, protože byl celý život zvyklý na dynamický pohyb a najednou ho tělo vůbec neposlouchalo.

Pod dohledem osobního kondičního trenéra začal s posilováním. V pořadu 13. komnata Zbyňka Irgla se dozvíte, že poté co dokázal vyjít na Lysou horu, měl pocit, že vystoupil na Mount Everest. Tři měsíce po operaci se vrátil na led a začal trénovat s týmem. Zpočátku si vůbec nebyl jistý, zda unese fyzickou a psychickou zátěž zápasu. Nakonec stihl ještě závěr sezony. V dubnu 2015 nastoupil k semifinálovému utkání se Spartou a záhy svými nájezdy rozhodl zápas. Daří se mu dodnes a jako střelec dělá čest svému znamení zvěrokruhu.

Pořad 13. komnata Zbyňka Irgla můžete sledovat 7. 10. 2016 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Zbyňka Irgla:

13. komnata Zbyňka Irgla
13. komnata Zbyňka Irgla
13. komnata Zbyňka Irgla
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hlboká poklona pred jeho pevnou vôľou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles