Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 dny pro vaše zdraví

14. 03. 2016 | Výstavy
Touha po zdraví je přirozenou vlastností a stále více lidí se zajímá o to, co je pro jejich kvalitní život prospěšné. Zdraví je tím nejcennějším, co v životě máme. Nemoc nás může zaskočit nepřipravené a teprve potom si uvědomíme, že zdraví není automatická věc. Náhle hledáme řešení a odpovědi. A ruku v ruce se zdravím tělesným jde i zdraví duševní, či duchovní… Od 18. do 20. března vám na Festivalu Evolution poradí řada odborníků z oblasti celostní, konvenční i alternativní medicíny, jak si zdraví udržet nebo vylepšit.

Aby tělo nebolelo

Na pražském holešovickém výstavišti se představí lékaři zastupující konvenční či celostní medicínu, prostor dostanou praktici alternativní léčby a dojde i na osvědčené rady našich babiček. Odborníci z řad lékařů poradí, co dělat, když vás bolí záda, máte migrény, nebo se příliš stresujete. Nutriční poradci se zaměří na správnou výživu a doporučí vám, jak se vyhnout rizikům současného způsobu stravování. Odborníci, kteří se zaměří na kvalitu a složení potravin a dalších výrobků, nám poradí, jak se vyznat v etiketách, a jak rozeznat opravdu kvalitní výrobky nebo jaké mají zdravotní přínosy či rizika výrobky, které běžně kupujeme. Nejen pro ty, kteří hledají novou inspiraci do kuchyně, jsou určeny přednášky a besedy o různých výživových směrech.

Emoce vs. nemoce? A co na to odborníci?

Základním pilířem našeho zdraví je propojení mysli a těla a péče o jejich rovnováhu. O důležitosti vlivu myšlení pacienta na jeho fyzický stav dnes jen málokdo pochybuje, asi každý z nás má zkušenost s tím, že nemocný člověk, který má optimistický postoj, zvládá své potíže snáze.
Jak moc souvisí psychický stav s tím fyzickým? PharmDr. Margit Slimáková, specialistka na výživu a zdravotní prevenci říká: „Zásadně. S náladou pod psa není příliš chuti ani sil se o sebe jakkoliv starat. Ke zlepšení zdraví nejvíce pomůže dobrá nálada a chuť pečovat o své tělo i duši.“

MUDr. Tomáš Rychnovský, PhD., fyzioterapeut a specialista na léčbu a prevenci bolesti v pohybovém systému, k tomu dodává: „Pohled na zdraví člověka by měl být komplexní. Důležité je, že máme nástroje, jak se starat o zdraví. Rovněž máme nástroje, jak se starat o fungující a klidnou mysl. A teď již jen zbývá se tyto principy a mechanismy učit...

Festival Evolution




















400 stánků s novinkami

Na festivalu se sejdou čtyři stovky tuzemských i zahraničních vystavovatelů, kteří na svých stáncích nabídnou nejnovější produkty zdravé výživy, bio potravin, přírodní kosmetiky nebo praktické ekologické výrobky. A stranou nezůstanou ani novinky z oblasti výchovy a osobního rozvoje nebo témata, která vám umožní nahlédnout do sfér mimo každodenní realitu.  Vystavovatelé pro letošek slibují nejen „žhavé“ novinky, ale také mnoho ochutnávek a speciální veletržní slevy.

3 dny nabité programem

Festival Evolution, to jsou především tři dny doslova nabité programem, ve kterém svá témata představí více než 150 českých a zahraničních osobností. Kromě zástupců konvenční, alternativní či celostní medicíny budou na festivalu zastoupeni profesionálové z oblasti kosmetiky, renomovaní koučové, kteří poradí, jak naplno využít svůj potenciál, nebo psychologové, kteří se podívají na naše vztahy či pedagogové, kteří představí nejnovější trendy vzdělávání pro děti i dospělé.  Najdete zde i eko vychytávky, které jsou nejen šetrné k přírodě, ale pomohou i uspořit výdaje na domácnost.

Osahat, vyzkoušet, přivonět si

Obě sekce, prezentační i programová, jsou neoddělitelné a vzájemně se podporují – o čem se v rámci programu bude mluvit, to je možné si rovnou vyzkoušet, osahat, ochutnat, nebo si přivonět. Vyzkoušíte si například různé terapeutické a léčebné postupy, které vám mohou pomoci od stresu, nemocí nebo smutku. Nenechte si ujít návod na jednoduché jógové postupy, které můžete praktikovat i v práci, hudební lázně, ve kterých se zbavíte stresu nebo třeba skupinové bubnování, díky kterému zjistíte, že se dokážete uvolnit i se zcela neznámými lidmi. Zjistěte, jak pracují koučové a lektoři osobního rozvoje.

Neznáte? Tak ochutnejte!

Pokud neznáte nejnovější trendy nebo chcete ochutnat kvalitní potraviny, neváhejte - vystavovatelé připravili nejen novinky, ale budou návštěvníky lákat i na ochutnávky a veletržní slevy.  V prezentační části tak najdete certifikované biopotraviny, regionální výrobky, nositele značky Klasa, ale také výrobky malých a rodinných producentů či farem. Pokud nevíte, jak chutnají „mladý kokos“, superpotraviny, rostlinná „mléka“ raw strava, nebo veganská či  vegetariánská jídla,  v nedělním přednáškovém bloku je nejen poznáte, ale i ochutnáte.

Festival, který vám nasadí brouka do hlavy

„Všichni stojíme o informace o tom, co je zdravé. Stále častěji kupujeme zboží, které je ohleduplné ke zdraví i k přírodě, podrobněji se zajímáme o původ a složení produktů, které kupujeme. Cílem našeho festivalu je představit co nejširší nabídku v tomto segmentu a poskytnout relevantní informace z více pohledů. I proto máme podtitul „Festival, který vám nasadí brouka do hlavy“, říká Ctirad Hemelík, zakladatel Festivalu Evolution.

Zdroj, foto: Festival Evolution


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles