Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 důvody, proč si do svého bytu vybrat skandinávský nábytek

23. 07. 2016 | Moderní bydlení
Skandinávský nábytek je jedinečný jak zpracováním, tak tradicí. Nepotřebuje modernizaci, hrdě nese téměř stejný vzhled, který se stává oblíbený i u Čechů. Zamilujte si také drsný, avšak romantický styl, který je funkční.

Jednoduchost


Prvním důvodem, proč severský styl přinést do svého interiéru, je jednoduchost společně s estetikou a funkčností, které jsou vyvážené a navzájem se silně doplňují. Nábytek má jednoduché čisté linie, celkový dojem z interiéru je potom hlavně volnost a vzdušnost, což opět přispívá k jednoduchosti.

Příroda


Zařízení bytu podle severského – skandinávského – stylu není otázkou posledního desetiletí. Tento styl původně představoval „obyčejné“ kvalitní řemeslo. Na severu, déle než u nás a v jiných moderních státech, přetrvávala tradiční řemeslná výroba, která se spoléhala na přírodní materiály. Nejčastěji šlo samozřejmě o dřevo. Později se začal nábytek stylisticky dokreslovat sklem, kůží a kovy. Možné je přidat i přírodní látky jako je vlna, bavlna, len nebo kožešiny.

nábytekPohodlné a funkční


Pokud si zařídíte byt ve skandinávském stylu, nebudete litovat. Kombinací hlavních zásad – vzdušnost, jednoduchost, funkčnost, akcentní a praktické doplňky, musí každého napadnout jediné: To je ten pravý domov.

Jak na to

Jste přesvědčeni o tom, že tento styl je pro vás? Potom začněte od základů měnit vaše bydlení – podlahy, nábytek, postele i koupelnu. Místo koberců zvolte dřevěnou, světlou podlahu. Místo kovových postelí vsaďte na masiv. Držte se čistých, jasných barev, především bílé. Na doplňcích se potom můžete vyřádit – těmi mohou být fotografie, citáty, písmena, naaranžované květiny. Ovšem platí zde pravidlo: Čeho je moc – toho je příliš. S tím, aby váš interiér vyzařoval pohodu a přesto byl decentní, vám mohou pomoci i designéři, kteří umí nejlépe odhadnout, co váš byt potřebuje nejvíce.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám ráda přírodní materiálySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles