Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 tipy, jak vybrat manželskou postel podle vašich preferencí i velikosti ložnice

7. 08. 2023 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Prospíme třetinu života, na výběru kvalitní postele bychom si tedy měli dát obzvlášť záležet. Tím spíš, když jde o postel manželskou, která je symbolem společného soužití a zabírá velkou část místnosti. Tvoří tedy i důležitý designový prvek. Jakými kritérii se řídit a jak zkombinovat praktičnost se stylovým vzhledem?


1. Zvažte rozměry 

postele i matrace


Velikost rámu a matrace vybírejte podle toho, kolik místa potřebujete. Délka matrace by měla odpovídat výšce vyššího z partnerů, ke které přičtete 25 cm. Berte ale v úvahu celý prostor vaší ložnice, protože mezi postelí a zdí nebo dalším kusem nábytku by mělo být minimálně 50 cm. Jen tak bude možné těmito místy pohodlně projít. Nejčastější rozměr matrace je 180×200 cm a nejužší postele mají jen 140 cm, přesto je možné se na nich pohodlně vyspat.

A pak je tu ještě jeden důležitý rozměr – výška postele. Jak ji správně změřit? Pokud nemusíte řešit úložné prostory, kvůli kterým bude postel pravděpodobně vyšší, udělejte si jednoduchý test. Sedněte si na okraj postele tak, abyste měli chodidla na zemi. V ideálním případě by měla noha svírat pravý úhel.

3 tipy, jak vybrat manželskou postel podle vašich preferencí i velikosti ložnice2. Zaměřte se na materiál čela i rámu


Samozřejmě můžete zvolit postel bez čela, která bude variabilnější, lehčí a vytvoří prostor pro kombinace s různými doplňky a dekoracemi. Designové čelo ale má také něco do sebe. Jen počítejte s tím, že se nedá vyměnit tak snadno jako plakát nebo obraz na zdi, nákup je tedy potřeba si dobře promyslet.

Do některých ložnic se nejlépe hodí dřevěná čela i rámy postelí, protože skvěle zapadnou do moderního přírodního stylu. Pozor ale na to, že se nejčastěji vyrábějí z cenově dostupného, ale méně kvalitního laminátu. Pokud chcete bytelnou postel s dlouhou životností, sáhněte raději po modelu z masivu. Zejména v bytech, kde plánujete s rodinou bydlet nastálo se vám rozhodně vyplatí.

Další možností jsou čalouněné varianty, které zjemní linie celého prostoru a příjemně ho zútulní. Dříve byly nejčastěji potažený textilií, dnes je modernější kůže nebo koženka. Samostatnou kapitolou jsou pak kovové nebo retro kované postele, ke kterým je nutné stylově sladit i zbytek interiéru.

3. Dejte šanci designovým prvkům i technologickým vychytávkám


Pokud máte dostatečně velkou ložnici a chcete, aby se postel stala její dominantou, nebojte se originality a trendů. V poslední době je oblíbené například netradiční spojení konstrukce z masivu s čalouněným čelem. U mnoha prodejců si dokonce můžete vytvořit vlastní kombinaci, která se bude ve vaší ložnici dokonale vyjímat.

Stejně tak doporučujeme vyzkoušet manželské postele s nejnovějšími funkcemi, jako je elektrické polohování. Zajistíte si tak maximální pohodlí během spánku i při čtení nebo sledování televize. A když jsme u četby, nesmíme zapomenout ani na praktické a zároveň efektní osvětlení zabudované v bočnicích.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Podle mého nejen samotná postel hraje velkou roli v tom jak se člověk bude v ložnici cítit. A co si budem ložnice by měla být pro člověka hlavně relaxační místnost kde se dobře vyspí. Já když jsem rekonstruovala, tak jsem narazila na tento článek https://institutzdravehobydleni.cz/zdrava-loznice/zdrava-loznice/ kde je velmi dobře řečeno, že například klima a rozmístění samotného nábytku hraje podstatnou roli v tom, jak se budeme v ložnici cítit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles