Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 tipy pro snadný úklid sněhové nadílky

19. 01. 2022 | Domácnost
V zimní sezóně je třeba čas od času odklidit napadaný sníh či odstranit led z cest. Důvodem není jen snadnější přístup do domu, ale také zajištění bezpečnosti kolemjdoucích. Ať už se to týká chodníku, příjezdových cest nebo zahradních cestiček kolem domu, základem je vhodný výběr pracovních nástrojů. Správná volba pomocníků pro úklid sněhové nadílky šetří nejenom čas, ale hlavně fyzické síly. S kvalitním hrablem nebo shrnovačem půjde práce rychle a snadno.

Zatímco pro úklid chodníku je vhodné hrablo, pro menší nebo hůře dostupná místa a členitý terén je ideální lopata. Na rozsáhlejších plochách najde skvělé uplatnění shrnovač, který si poradí i s velkou sněhovou nadílkou. Koště volte tehdy, pokud je na chodníku a cestičkách spíše tenká vrstva čerstvého sněhu nebo pro dočištění po použití hrabla a lopaty. Nečekaná sněhová nadílka dokáže zaskočit i motoristy, a to nejenom po ránu, ale i na cestách. V autě je proto dobré mít kromě smetáčku a škrabky také skládací lopatu. Využití najde i při odstraňování sněhu kolem domu.

snadný úklid sněhuTip č. 1:

Odolný a pevný materiál je základ


Jak odklízecí nástroje správě vybrat? Klíčové jsou kvalitní, pevné a odolné materiály. „Nejvíce zatěžovanou částí odklízecích nástrojů na sníh je spodní pracovní část, která by se pod tíhou sněhu neměla prohýbat a nemělo by hrozit její prasknutí či nalomení. K tomu dochází zejména v případě méně kvalitních plastových lopat a hrabel. Pro maximální efektivitu při úklidu sněhu a ledu dejte přednost nástrojům s kovovou hranou. Pracovní část je díky němu extrémně pevná, má delší životnost, a kromě namrzlého sněhu si poradí i se silnější vrstvou ledu.


Tip č. 2: S lehkou konstrukcí se méně nadřete


Konstrukce nářadí by měla být nejen vyvážená, ale také lehká. Právě nízká hmotnost je zárukou, že se při práci tolik nezapotíte. Důležité je i kvalitně provedené držadlo, které by mělo poskytovat dostatek prostoru pro úchop v rukavicích, zároveň by mělo být ergonomické a protiskluzové. Při nákupu se orientujte i podle velikosti plochy, kterou budete nejčastěji odklízet. Pro úklid chodníku postačí pracovní část o šířce 50 cm, pro příjezdové cesty, parkovací místa a rozlehlejší oblasti je lepší zvolit šířku od 60 cm výše.

Tip č. 3: Radši štěrk než sůl


Častým a oblíbeným pomocníkem pro rychlé odstranění sněhu je posypová sůl. Poradí si nejenom s velkým množstvím sněhu, ale díky pomalému rozpouštění zbavuje povrch i nově napadané vrstvy. I přesto, že je posypová sůl častou volbou, pro podrážky bot a zejména tlapky domácích mazlíčků vhodná není. Průnikem do půdy navíc snižuje její kvalitu a ničí životní prostředí. Dejte tedy raději přednost posypovému štěrku nebo písku, který je sice nutné aplikovat opakovaně, ale po odtání sněhu jej naopak snadno uklidíte.


Jaké nářadí tedy budete potřebovat pro snadný úklid sněhové nadílky?

Hrablo bude skvělým zimním pomocníkem při úklidu sněhu z chodníku nebo kolem domu a na zahradě.
Skládací lopata na sníh si poradí s jakýmkoliv množstvím sněhu. Je možné ji jednoduše rozložit a uskladnit na menším prostoru nebo třeba v autě, kde bude vždy v případě potřeby po ruce.
posypovou solí se rychle zbavíte sněhu, ledu a náledí na chodníku či ulici.
Posypová drť z přírodního kamene je šetrnější alternativou k posypové soli. Funguje, aniž by zatěžovala životní prostředí a ničila půdu, podrážky bot nebo tlapky domácích mazlíčků. Díky jejímu všestrannému využití se bude hodit nejenom v zimě, ale celoročně při úpravě zahrady, zejména na záhonech a chodníčcích nebo jako výplň u stěn domu. Velmi dobře odvádí vodu.
Praktická škrabka na led se smetáčkem snadno odstraní sníh a led i na hůře dostupných místech vašeho vozidla.


Zdroj: BAUHAUS



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !