Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3D/4D ultrazvukové vyšetření plodu

31. 08. 2012 | Těhotenství

Tento článek bude věnovaný jednomu z nejhezčích ultrazvuků v těhotenství a to 3D a 4D. Maminky ho obvykle podstupují s velkou radostí a pozitivní náladou. Povíme si o nich tedy něco bližšího.

3D/4D zobrazení plodu je vlastně prostorová rekonstrukce obrazu plodu. Rodiče si tak mohou udělat představu, jak bude vlastně jejich miminko vypadat. 3D vyšetření zobrazuje statické zobrazení plodu, 4D zobrazení je už dynamičtější a jde vidět plod přímo v pohybu v maminčině bříšku. Toto vyšetření lze provést kdykoliv během těhotenství. Většinou se ale toto vyšetření provádí v druhé polovině těhotenství.

V rámci 3D ultrazvuku se také dají zjistit i různé vývojové vady. Vyšetření ovšem nenahrazuje klasické 2D zobrazení. Většinou ho jen dobře doplňuje.

ultrazvukové foto4D zobrazení je počítačová rekonstrukce plodu. Musíme si uvědomit, že nejde o diagnostické vyšetření. Je to vlastně nejnovější ultrazvuková technologie, co existuje pro budoucí maminky. Při 4D zobrazení sledujeme podrobné pohyby končetin, mimiku a pohyb obličeje a také pohyb a tlukot srdíčka. Pro maminku a příbuzné je to vždy nádherný a moc dojemný zážitek. Nejlepší období pro provedení tohoto vyšetření je 22. – 26. týden těhotenství. Provádí se vždy ve specializovaných pracovištích a je nutné mít žádanku od ošetřujícího lékaře. Vyšetření je časově hodně náročné a proto se většinou objednává dlouhou dobu dopředu.

Měli byste ještě vědět, že vyšetření není hrazenou zdravotní pojišťovnou, neboť je to vlastně něco navíc, tzv. nadstandardní péče. Ovšem mohu jen doporučit, protože vidět obličej a další části vašeho miminka za to určitě stojí. Také doporučuji, aby se vyšetření zúčastnili oba rodiče - i tatínek, protože pro tatínky je to také krásný a kouzelný zážitek. Z vyšetření si můžete odnést fotku vašeho miminka (fotky jsou velice povedené a hodně realistické) a nebo dokonce video, kde uvidíte všechny pohyby miminka v bříšku. Všechno si ovšem musíte zaplatit. Ale já si i přesto myslím, že to za to stojí. Je to památka na celý život. Kdysi takové možnosti nebyly a myslím si, že mnoho maminek by jich jistě využilo.

Doufám, že se Vám článek líbil a rozhodnete se pro toto vyšetření a přinesete si z něj i onu památku – fotečku či video.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !