Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 věcí, které se dějí s vaším tělem během těhotenství

29. 12. 2018 | Těhotenství
Objevila jste na těhotenském testu dvě čárky? V následujících měsících vás čeká jeden velký kolotoč fyzických, psychických i hormonálních změn. Chutě na kyselé okurky se šlehačkou a častá nespavost doprovází spoustu žen. Jaké jsou další příčiny, o kterých vám nikdo neřekl?

Váš partner se zřejmě nevyspí
Máte doma partnera, který chrápe a neskutečně vám to vadí? Mějte na paměti, že v těhotenství začne pochrapovat i většina žen, a to proto, že proto, že dýchací cesty zažívají větší tlak. Nemějte však obavy, tento stav se po porodu, maximálně šestinedělí upraví.

Časté močení

S přibývajícím těhotenstvím se plod zvětšuje a začíná tlačit na močový měchýř. Krom častého nutkání na toaletu však může docházet k nechtěnému úniku moči. Jedná se o nejčastější problém v těhotenství, o kterém se však mlčí. Inkontinenci je možné ale předcházet, nebo stávající potíže minimalizovat. Zabere posilování pánevního dna a k lepšímu sebevědomí pomohou současně moderní inkontinenční pomůcky. Ty mají větší savost než klasické menstruační vložky, a navíc pohlcují nežádoucí pach.

těhotná ženaSvých oblíbených aktivit se nemusíte vzdávat
Cvičení se v těhotenství, pokud není rizikové, doporučuje. Oblíbená jóga, či pilates prospěje vám i děťátku. S rostoucím bříškem se však budete muset některých pozic vzdát. Vaše tělo se postupně začíná připravovat na porod a vylučuje hormon relaxin, který zajistí, že jogínské a protahovací pozice v raném těhotenství zvládnete mnohem lépe. Pokud se na náročnější aktivity necítíte, choďte na procházky, je to nejpřirozenější pohyb, který vám rozhodně neuškodí.

Vaše tělo začne produkovat více estrogenu
Nadprodukce estrogenu začne produkovat melanin, tmavý pigment, který se vyskytuje v těle živočichů i rostlin. Zhruba u 20–30 % žen se objeví tmavnoucí prsní bradavky, pigmentové skvrny na rukou nebo v obličeji a také Linea Negra, tmavá linka mezi pupíkem a stydkou kostí. Pověry praví, že když je čára výrazná a dlouhá, narodí se vám holčička, pokud krátká chlapec. Nemějte obavy, nejpozději v šestinedělí pigmentace sama odezní.

Lodičky budete muset odložit do botníku
S úměrou, jakou roste vaše břicho, budou růst i vaše nohy. Tělo zadržuje vodu, zvětšuje se objem krve v těle a ve většině případů dochází k otékání nohou. Díky přibývaní na váze se navíc vaše chodidla zploští, což vede k uvolňování vazů a zvětšení chodidla až o jednu velikost.

Zdroj: Depend


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek