Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Abyste se v létě doma neupekli!

15. 05. 2013 | Rekonstrukce
Léto se blíží a vy přemýšlíte, jak se doma vyhnout úmornému vedru? Klimatizace sice dokáže interiér příjemně zchladit, ale při jejím použití musíte počítat se zvýšenými náklady za elektřinu. Pokud chcete mít doma příjemně po celý rok a neutrácet příliš za topení ani za klimatizaci, vyplatí se dopředu myslet na to, kam chcete sluneční paprsky pustit a kde jsou nežádoucí. Účinným řešením je instalace předokenních rolet a v případě výměny oken či stavby domu pořízení skel s vhodným solárním faktorem. V horkých letních dnech díky nim zabráníte slunci interiér přehřát, v zimě naopak ušetříte za topení.

Solární faktor udává, jak velké procento slunečního záření propustí sklo okna či balkónových dveří do místnosti. Čím je tato hodnota vyšší, tím více se bude místnost slunečními paprsky ohřívat. V zimě to znamená značnou úsporu za vytápění, v létě však nepříjemné přehřívání místností. O každém oknu je proto potřebné přemýšlet zvlášť, a to zejména v případě velkých prosklených ploch. Do místností se jimi totiž dostane nejen více světla, ale i tepla. 

Hliníkové žaluze a předoknenní roletyNa jižní a západní stranu domu, kde umí slunce v létě nejvíce potrápit, zvolte skla s nízkým solárním faktorem, zabráníte tak slunečním paprskům proměnit vaše bydlení ve výheň. Na sever a východ si pořiďte okna se skly s vysokou hodnotou solárního faktoru, která umožní sluníčku jít v co největší míře do interiéru. V létě se zde pražícího slunce bát nemusíte a v zimě za slunných dní jimi získáte více tepla, takže ušetříte za topení.

Účinnou metodou, jak regulovat vstup sluneční energie do místností, je instalace předokenních rolet nebo žaluzií. Pokud máte velká okna směrovaná k jihu a propouštějící vysoké množství slunečního záření, tak se v letním parnu bez venkovních rolet prakticky neobejdete. Tyto rolety přitom oceníte nejen v letních měsících, kdy odstíní velkou část žhavých slunečních paprsků, ale potěší vás i v zimě. Díky nim se totiž sníží množství tepla unikajícího okny. Kromě regulace tepla i světla slouží rolety i jako protihluková izolace, ochrana oken před nepříznivým počasím a zlepšují také zabezpečení domu před nevítanými návštěvníky.


Zdroj, foto: Slovaktual


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Abyste se v létě doma neupekli!:

Abyste se v létě doma neupekli!
Abyste se v létě doma neupekli!
Abyste se v létě doma neupekli!
Abyste se v létě doma neupekli!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jo jo,
koupili jsme starý okál a musíme vymyslet jak ho přes léto odstínit, ale zároveň chceme vidět ven, ne že se oddělíme žaluziemi.
Obrázek uživatelky
profil
Stačilo pár dní a je to naopak velmi aktuální.Vedro, vedro.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že to teda letos nehrozíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles