Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aktivní mimčo - úrazy našeho prďoly

11. 07. 2012 | Vývoj
Můj téměř dvouletý syn je už od malička velmi aktivní. Poslední den v porodnici nám řekli, ať ho zkoušíme dávat na bříško, že bude zvedat tak na 20 vteřin hlavičku. Tak jsme to zkusili a Tomášek držel hlavičku minutu, pak minutu a půl, pak 2 minuty a to jsme si řekli, že už je dost a raději jsme ho překlopili zpátky na záda. Už tohle byl první náznak toho, že bude před ostatními trošku napřed.

Jak šel čas, tak jsme zjišťovali, co všechno už Tomík dokáže. Od dvou měsíců spinkal celou noc. Asi ve třech měsících se začal šprajcovat a otáčet. Ve čtyřech měsících se už otáčel plynule a v šesti měsících lozil po čtyřech. Podotýkám, že ani neseděl.

batoleA tak jak jsme začali chodit na plavání, ostatní maminky třeba desetiměsíčních dětí koukaly na Tomču, jak on v šesti měsících už dva týdny leze po čtyřech a jejich děti ještě nic. Potom tam byly maminky stejně starých dětí, jejichž miminka se ještě nezačala ani pořádně otáčet. Když o tři měsíce starší miminka začaly lozit, můj brouček začal stát a pěkně sedět. Tím, jak je tak aktivní, si taky přivodil pár pěkně bolavých úrazů, počínaje popálenou ručičkou o topení. To mělo za důsledek třítýdenní docházení na chirurgii, kde mu dělali převazy.
Pokračovalo to rozseknutým obočím. To nakonec dopadlo docela dobře, bylo to sice na dva stehy, ale hodná paní doktorka nám řekla, že mu to pořádně stáhne mašličkami, ať do něho nemusí píchat jehlu.

Nakonec včera, když nechtěl spinkat, se rozhodl, že přeleze asi metr dvacet vysokou postýlku. Truhlík, spadnul na hlavu, takže jsme letěli honem na pohotovost. Při rentgenu ho broučka museli úplně spoutat, tak to brečel snad víc než po tom pádu. Ale všechno dopadlo dobře a teď má pouze odřený nos a monokl na čele.

Takhle si žijem klidným životem, kdy naše dítě lozí na průlezky pro děti od pěti let ve dvou letech a já s přítelem nemáme klid, ani když jde spinkat :)


Hesovi – čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a to den potom co jsem to napsala spadnul do bazénuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
o krásném kloučkovi...ale je to opravdu malý divoch, moc si při něm neodpočineteSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíktak aktivnímu miminku jsem posílala hlásky?Podle fotky -stejný, roztomilý úsměvSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles