Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Betlémské světlo a Štědrovečerní polévka na Václavském náměstí

21. 12. 2019 | Kultura
Václavské trhy v horní části Václavského náměstí jsou v plném proudu. Lákají nejenom na dobroty a tradiční výrobky, ale i podporu neziskového sektoru a bohatý kulturní program. Při pohledu od Muzea se nabízí návštěvníkům velice pěkná světelná podívaná v podobě měnících se barev na ozdobených stromech. Ta nechávají vyzdvihnout velikosti a kráse náměstí.

V nastávajících dnech zde lze navíc získat Betlémské světlo, pro které si sem mohou zájemci přijít od soboty 21. prosince 2019 odpoledne každý den, a to až do Štědrého dne, vždy od 10 do 22 hodin. Návštěvníci trhů ho naleznou na stolku u podia. Pro ty, kteří dorazí bez lucerny, jsou připraveny k zakoupení. A přímo na Štědrý den se bude rozdávat Štědrovečerní polévka, připravená předním kuchařem -  Pavlem Štěpánkem, šéfkuchařem restaurace. Připraveno bude na tři sta padesát porcí. Veškeré dění na Václavských Vánocích bude ukončeno až 6. ledna. Václavské Vánoce podporují také letos „dobro“, prostor zde již tradičně dostaly neziskové organizace, o jejichž produkty je veliký zájem.

„Kulturní doprovodný program v rámci vánočních trhů v horní části náměstí je velice bohatý. Téměř obden probíhá nějaké hudební vystoupení. Na podiu ve spodní části trhů vystupují kromě dětských sborů a skupin od mateřských přes základní školy nejen z Prahy 1 Václavské náměstítaké oblíbené profesionální kapely jako The Brownies, latino band Atarés, buskerky TbeeGirls nebo pražský rock & popový band SO FINE v čele s liverpoolským zpěvákem Gedem Maloneym nebo vánočně ladění trubači z Podřipského žesťového kvintetu,“ uvádí Monika Vlková.

Od soboty 21. prosince až do Štědrého dne si na trhy můžete přijít pro plamínek BÉTLÉMSKÉHO SVĚTLA a na Štědrý večer proběhne jako obvykle ŠTEDROVEČERNÍ BOHOSLUŽBA POD ŠIRÝM NEBEM se zpíváním koled, kterou bude provázet farář Filip Jan Rathouský z Řádu menších bratří Františkánů. Od 12,00 do 13,30 se také bude rozdávat Štědrovečerní polévka.

„S vánoční polévkou je to podobné jako s klasickým bramborovým salátem, každý má svůj originální recept a já se držím svého tradičního českého receptu z rybích kostí, masa, hlav, kořenové zeleniny, jiker a mlíčí. Samozřejmě nechybí ani opražená máslová veka s bylinkami, která dodá tomuto svátečnímu jídlu tu správnou vyváženost,“ uvádí Pavel Štěpánek, šéfkuchař restaurace.

Detaily k rozdávání polévky dne 24. prosince 2019
Polévka bude rozdávána od 12:00 do 13 -13:30. Připraveno bude celkem 350 porcí. Za radnici městské části Praha 1, která tuto akci pro občany pořádá, budou polévku na podiu ve spodní části trhů vydávat pan starosta, pan místostarosta Nazarský a za spolek jeho předseda Jan Adámek. V rámci rozdávání polévky zazní také koledy. Veškeré náklady spojené s touto akcí pro městskou část hradí pořádající spolek Sdružení Nového Města pražského.

Program Václavských trhů v horní části Václavského náměstí
22.12. – neděle    17-18,00 Pražský rock&popový band SO FINE
24.12. - úterý    22-23,00 Štědrovečerní bohoslužba pod širým nebem, kterou bude provázet farář Filip Jan Rathouský z Řádu menších bratří Františkánů se zpívanými koledami s doprovodem dudy a kontrabas

PODPOŘ DOBRO – prodejní stánky neziskových organizací
Vánoce pro Světlušku (29.11.–22.12.)
Chráněná dílna Inspirace pro život (29.11.–22.12.)
Chráněná dílna – Farní charita Praha 1, Nové Město (11.12.-22.12.)
Otevírací doba    :
stánky s řemesly – denně 10,00 – 20,00,
stánky s občerstvením – denně 10,00 – 22,00.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Betlémské světlo a Štědrovečerní polévka na Václavském náměstí:

Betlémské světlo a Štědrovečerní polévka na Václavském náměstí
Betlémské světlo a Štědrovečerní polévka na Václavském náměstí
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !