MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Blázen do uklízení

22. 09. 2012 | Domácnost

Chtěla bych Vám napsat takový kratičký příběh o mně a o mém uklízení doma. Možná to někteří berete jako blbost a nebo se třeba někteří zasmějete, jak může být takového maniaka a blázna a nebo dokonce i v mém příběhu najdete sami sebe.

Předem příběhu chci zdůraznit, že jsem nikdy nebyla žádný velký úklidový maniak. Když jsem bydlela doma ještě u rodičů jako dítě a pak i jako puberťák, byla jsem právě naopak neskutečně velký bordelář. Za postelí jsem měla naházené haldy obalů od tyčinek apod., na stole jsem měla velké hromady nepotřebných věcí a do skříně s oblečením jsem snad oblečení nikdy moc neskládala. A jak se může z bordeláře stát úklidový maniak? Tak poslouchejte.

blázen do uklízeníUž v 16 letech jsem si našla svého přítele, teď už manžela, v 19 jsem se vdávala a den po svatbě jsme se stěhovali do nového krásného bytu, který jsme si po dlouhém výběru pořídili. Byt byl velmi starý a nezrekonstruovaný, muselo se hodně věcí předělat, vybourat a udělat nových. A možná to znáte, ale z takových obřích rekonstrukcí bývá i obří bordel a nánosy prachu. No a právě v těchto chvílích se ve mně cosi vzbudilo. Po roce rekonstrukce skončila a my měli krásný byt, který jsem si doslova začala hýčkat. Někdo mi říká, že mám uklizeno až sterilně, ale mně to tak vyhovuje. A jak tedy uklízím?

Nuže...Každé ráno vstanu, pořádně se nasnídám a začnu dělat menší úklid, který zahrnuje umytí záchodu (bohužel záchod se mi musí lesknout), poté v koupelně otřu umyvadlo a opláchnu vanu (nemám totiž ráda vlasy, chlupy a prach na těchto místech), v bytě máme také všude zrcadla, jak v koupelně, tak i zrcadlové skříně, pokud jsou zamazaná, tak je vyleštím, ať jde přes ně hezky vidět, dále utřu v kuchyni kuchyňskou desku, podívám se do ledničky, zda tam není něco prošlého, zkaženého či plesnivého, poté pokračuju do ostatních místností - ze skleněných ploch (konferenční stůl apod.) utřu prachovkou prach, uklidím svému králíčkovi klec, dám mu jídlo a čistou vodu, poté skončím v ložnici a ustelu pečlivě postele. Na mém denním pořádku se také nachází zametání v předsíni a kuchyni (máme zde lino) no a poté také vysávaní koberců, bohužel vysávám každý den (zabere mi to jen 15 minut), neboť na našich pestrých kobercích jde vidět každý chloupek a vzhledem k tomu, že mám králíčka, který roznáší chloupky, tak i vysáváním udržuji čistotu v bytě. Tento běžný úklid vykonávám každý den a myslím si, že je to normální. Ale netrávím tím celý den, tento úklid mi zabere z mého času asi jen hodinku či hodinku a půl a doma mám hezky čisto. Nemám totiž ráda trávením úklidu celý den, jak některé ženy doma. 

Teď čekám miminko a každý mi říká, že s miminkem už doma mít tak hezky uklizeno nebudu, uvidíme a necháme se překvapit. Doufám, že jsem vás svým malinkým příběhem aspoň pobavila a neodstrašila. Třeba se mezi vámi najde stejný blázen jako já.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
s prckem to ani nejde udrzovat poradek prehnane.Nebo jde,ale to dite neuvidi nic jineho, nez ze maminka uklizi. To ale ta maminka prijde o ty nejkrasnejsi chvilky s miminkem. Oni se ty priority zmeni po narozeni.Kolikrat chci mit uklizeno pekne alespon hodinu a tak uklizim, kdyz prcek spi.Jak vstane, tak to behem chvilky je zas tak jak bylo pred spankem. Hodne zdravicka preju oboum. A at maji vsechny deti stastne detstvi,aby mely na co vzpominatv dospelosti.
Obrázek uživatelky
profil
U nás se vždycky říkalo: "Bordel v bytě, chytré dítě", a je fakt, že naklizeno jsme nikdy neměli. Zato se nám rodiče hodně věnovali, hráli s námi hry, sportovali, měli jsme taky nějaké to zvířectvo apod. Když přijdu na návštěvu k nějaké kamarádce, která má vše sterilní, skoro se tam bojím posadit, abych něco nezašpinila, nehledě k tomu, že to zabíjí útulnost domova. Tvůrčí nepořádek je zdravý, aby bylo poznat, že se v bytě nebo v domě bydlí.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkPane bože, tak snad tuhle ,,nemoc" nikdy nechytnu Smajlík. Tohle co děláš denně dělám jednou týdně. To si radši ten volný čas využiju lépe, půjdu se psem nebo si vezmu knížku.
A neříká se náhodu, že nemáš dítě přivést do takového sterilního prostředí?? Mělo by normálně poznat prach, chlupy a nějaké malé bakterie...jinak pak prý trpí alergiemi. Nevím zda pověra či ne. Ale mé dítě v tom určitě žít bude Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
No musím tě vyvést z omyluSmajlík Sice momentálně do práce nechodím už dva měsíce, neboť jsem těhotná, ale předtím jsem normálně čtyři roky pracovala. A to v pekárně, kde jsou ranní směny na pět na ráno, do práce jsem chodila hodinu pěšky, ale ještě předtím jsem stihla uklidit a nebo jsem to nechala na odpoledne. Dělali jsem ranní, odpolední i noční směnySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Šmarjá tak to ti děkuju, tak já musím vdát dceru, jinak shnijem...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles