8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Blázen do uklízení

22. 09. 2012 | Domácnost

Chtěla bych Vám napsat takový kratičký příběh o mně a o mém uklízení doma. Možná to někteří berete jako blbost a nebo se třeba někteří zasmějete, jak může být takového maniaka a blázna a nebo dokonce i v mém příběhu najdete sami sebe.

Předem příběhu chci zdůraznit, že jsem nikdy nebyla žádný velký úklidový maniak. Když jsem bydlela doma ještě u rodičů jako dítě a pak i jako puberťák, byla jsem právě naopak neskutečně velký bordelář. Za postelí jsem měla naházené haldy obalů od tyčinek apod., na stole jsem měla velké hromady nepotřebných věcí a do skříně s oblečením jsem snad oblečení nikdy moc neskládala. A jak se může z bordeláře stát úklidový maniak? Tak poslouchejte.

blázen do uklízeníUž v 16 letech jsem si našla svého přítele, teď už manžela, v 19 jsem se vdávala a den po svatbě jsme se stěhovali do nového krásného bytu, který jsme si po dlouhém výběru pořídili. Byt byl velmi starý a nezrekonstruovaný, muselo se hodně věcí předělat, vybourat a udělat nových. A možná to znáte, ale z takových obřích rekonstrukcí bývá i obří bordel a nánosy prachu. No a právě v těchto chvílích se ve mně cosi vzbudilo. Po roce rekonstrukce skončila a my měli krásný byt, který jsem si doslova začala hýčkat. Někdo mi říká, že mám uklizeno až sterilně, ale mně to tak vyhovuje. A jak tedy uklízím?

Nuže...Každé ráno vstanu, pořádně se nasnídám a začnu dělat menší úklid, který zahrnuje umytí záchodu (bohužel záchod se mi musí lesknout), poté v koupelně otřu umyvadlo a opláchnu vanu (nemám totiž ráda vlasy, chlupy a prach na těchto místech), v bytě máme také všude zrcadla, jak v koupelně, tak i zrcadlové skříně, pokud jsou zamazaná, tak je vyleštím, ať jde přes ně hezky vidět, dále utřu v kuchyni kuchyňskou desku, podívám se do ledničky, zda tam není něco prošlého, zkaženého či plesnivého, poté pokračuju do ostatních místností - ze skleněných ploch (konferenční stůl apod.) utřu prachovkou prach, uklidím svému králíčkovi klec, dám mu jídlo a čistou vodu, poté skončím v ložnici a ustelu pečlivě postele. Na mém denním pořádku se také nachází zametání v předsíni a kuchyni (máme zde lino) no a poté také vysávaní koberců, bohužel vysávám každý den (zabere mi to jen 15 minut), neboť na našich pestrých kobercích jde vidět každý chloupek a vzhledem k tomu, že mám králíčka, který roznáší chloupky, tak i vysáváním udržuji čistotu v bytě. Tento běžný úklid vykonávám každý den a myslím si, že je to normální. Ale netrávím tím celý den, tento úklid mi zabere z mého času asi jen hodinku či hodinku a půl a doma mám hezky čisto. Nemám totiž ráda trávením úklidu celý den, jak některé ženy doma. 

Teď čekám miminko a každý mi říká, že s miminkem už doma mít tak hezky uklizeno nebudu, uvidíme a necháme se překvapit. Doufám, že jsem vás svým malinkým příběhem aspoň pobavila a neodstrašila. Třeba se mezi vámi najde stejný blázen jako já.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
??
"podívám se do ledničky, zda tam není něco prošlého, zkaženého či plesnivého"

no - pokud tam koukám denně - tak tam nic plesnivého být ani nemůže .... Smajlík a to snad dělá každý, ne?? to není žádný úklid...

nebo "dále utřu v kuchyni kuchyňskou desku" - hm, tu utírám denně nepočítaně ...
Obrázek uživatelky
profil
no a je divné po snídani jít uklízet wc, ne? to bych asi posunula někam doprostřed toho úklidového seznamu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ALE OPRAVDU JAK PŘÍJDOU DĚTI TAK TO NEJDE!
JEDINĚ MIT VELKOU ZAHRADU!!!
Obrázek uživatelky
profil
to, že člověk po sobě umyje vanu nebo po použití záchoda použije štětku, to není úklid ale normální hygiena, kterou mají vštípenou všichni větší členové rodiny, takže z toho neděláme úklid. Když si nadělám při vaření, tak samozřejmě to po sobě ihned uklidím, věci do myčky, umýt desku i dřez, případně vysát drobky na podlaze. Nedělej z nás svým "inteligentním" projevem prasata. Ale opravdu se raději věnujeme dětem, než 3x za den stírat podlahu a utírat prach (tam kde ani není), to už hraničí s nemocí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
"Bordel v bytě, chytré dítě" hahaha to je velice vtipná výmluva, na to, jak se vyhnout úklidu.
Já uklízím také denně : prach,podlahy,koupelnu atd.kdo by se chtěl koupat ve špinavé vaně sedět na nechutném záchodě či nosit drobky na ponožkách ?Dříve jsem pracovala v galerii a doma rozpočítávala náklady na bydlení, vše jsem stíhala včetně "chytrého"syna gymnazisty, samovzdělávání,čtení,pletení či šití, dnes jsem doma s rok a půl starou dcerou a samozřejmě uklízím vícekrát denně, ničeho se neboj všechno pěkně zvládneš...my si hrajeme na podlaze a není nad tu čistou bez vlasů, drobků a chuchvalců prachu.1x týdně povlékám postele a denně chodíme čistě oblečení,jednou mi má kamarádka řekla,že kalhoty perou tak jednou za 4 měsíce,úplně jsem se zhrozila.Vždy záleží na našich prioritách,já každé ráno uklidím a uvařím čerstvé jídlo, je to pro mě samozřejmost,času mám ale stále dostatek, netrávím hodiny denně u televize,kterou považuji za největší ztrátu času v životě...mějte se krásně
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles