Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Botičky pro nejmenší

12. 10. 2009 | Vývoj

V prvních letech života dokáže dětská noha během roku vyrůst až o tři velikostní čísla. A pak kupujte boty, aby byly dobré. Pro vývoj dětské nohy je nejvhodnější běhat naboso, venku i uvnitř, v běžném životě to příliš nejde. Proto i ti nejmenší by měli mít odpovídající obuv.


Odborníci přitom varují, že až polovina dětské populace nosí boty, které jim nevyhovují. Batoleti, které leze nebo se o stání ještě jen pokouší, dobře poslouží tlusté ponožky s protiskluzovou úpravou anebo capáčky, což jsou většinou kožené botičky podobné mokasínům. Boty mají být lehké a z prodyšných materiálů (u přírodních materiálů máme jistotu).


miminko-s-botickamiDěti do 4 let (botičky Inch Blue se vyrábí od nejmenších až po velikost 4 roky) nepotřebují obuv s klenbou (anatomicky tvarovanou stélku), klenba se teprve vyvíjí. A když je noha zatěžována více, je to důležité. Dítě potřebuje pro zdravý vývoj nožní klenby chodit naboso (nebo v obuvi umožňující cítit nohama zem) po nerovných površích. Pro takovouto příležitost je vhodná obuv, kde kožená podrážka umožňuje kontakt nohy s povrchem.  Naopak pevná bota s podešví tlumící nárazy je nutná na asfaltu, betonu a jiných tvrdých površích.


Pro zdravé dětské nožičky je přirozený pohyb základním předpokladem. Nechte je běhat bosé, jakmile je to možné. Trénují se tím nejen kosti a svaly chodidel, ale chůze bosky udržuje i pružné vazy a šlachy a to je tou nejlepší prevencí ploché nohy. Obuv má v tomto věku pouze ochrannou funkci, měla by chránit před chladem, vlhkostí a poraněním. Optimální dětská bota by se měla přizpůsobovat všem pohybům nohy, nikdy ne naopak.


boticky-pro-nejmensiCo mohou rodiče udělat pro to, aby se chodidla dítěte vyvíjela správně?

Kromě výběru kvalitní a odpovídající obuvi stačí už jen chodit. Pravidelná chůze totiž vývoji dětské nožičky jen prospívá. Noha správně roste a vyvíjí se. A protože se chodidlo rozhodujícím způsobem podílí na řízení rovnováhy a koordinaci pohybu nohou, mělo by dítě, pokud to je jen trochu možné, chodit co nejčastěji naboso. Venku i uvnitř


 Milujeme dětské nožičky...

Nožičky dítěte nejsou jen menší variantou dospělých chodidel, ale jsou zcela jinak formovány. Jsou mnohem jemnější a kypřejší a téměř bez tvrdých kostí.


Zdroj: 4baby.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Botičky pro nejmenší:

Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1…   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsou velice kouzelné!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles