Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.11. 2025
Dnes má svátek Albert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Boží dar – příběhy českých potravin 2. díl

13. 11. 2020 | Televizní tipy
Dobrodružné příběhy Boží dar – příběhy českých potravin 2. díl o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin. Dozvíme se, jak to bylo s rajčaty (Premiéra)

Předky dnešních rajčat bychom našli už před 52 miliony lety v Peru nebo v Mexiku. Aztékové je užívali jako afrodiziakum.  Do Evropy se tato plodina dostala v 16. století. Dnes jsou rajčata běžnou součástí naší kuchyně i většiny zahrad. Rajským jablkům se lidé po staletí vyhýbali, domnívali se, že jsou jedovatá.

Dnes víme, že rajčata jsou velmi zdravá. Čistí ledviny, snižují cholesterol, působí jako prevence infarktu nebo křečových žil. Obsahují vitamíny B, provitamín A, a také minerální látky jako vápník, Boží darfosfor, železo, jód, měď a draslík. Pečovat o rajská jablíčka údajně dokáže jenom zkušený zahradník. A jde o ovoce nebo zeleninu?

Boží dar – příběhy českých potravin 2. díl můžete sledovat 13. 11. 2020 od 17,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto:Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !