Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bydlení v kontejnerových domech

13. 01. 2023 | Novostavba
-Komerční sdělení-

Ano, je to tak – kontejnerové domy! Jsou menší, ale pěkné a také mobilní. Mohou být rozšířeny nebo zmenšeny - podle potřeby. Jak revoluční ve skutečnosti jsou?

Životní prostor je vzácný. Stavební pozemky jsou drahé. Stavebnictví také nezlevňuje, protože suroviny a práce jsou drahé kvůli vysoké stavební činnosti. Možná byste se měli poohlédnout po plánu B, abyste se mohli zbavit svých starých čtyř stěn. Jak praktický by byl malý domek, který by se mohl v případě potřeby přestavět či přestěhovat!  K dispozici jsou různé možnosti, mezi které patří kontejnerové domy.

K vybudování kontejnerového domu je zapotřebí několik námořních nákladních kontejnerů. Pro myšlenku malého domku se použije pouze jeden kus kontejneru. Tento typ konstrukce je také známý jako "modulární dům". Za tímto účelem jsou k dispozici nové i nepoužívané námořní či obytné kontejnery. Ty jsou samozřejmě nejprve renovovány, aby vyhovovaly požadavkům k bydlení.

Bydlení v kontejnerových domechMyšlenka na toto moderní ubytování vlastně vznikla díky ekologii a touze člověka žít v přírodě, aby mohl žít soběstačně a mobilně. Mezitím však společnost přešla z jednotlivého kontejnerového domu na více komponentní domy. Kontejnerové domy netvoří pouze obytné prostory, ,ale i kancelářské budovy, skupiny mateřských škol či školní třídy ,které se vytváří také v těchto kontejnerových domech.

Výhoda kontejnerového domu je zřejmá: během šesti až osmi týdnů může být dům či sestava vybudována dle moderních požadavků interiérového designéra, který může plnit svou práci s fantazií.

Kontejnerový dům může mít například i individuální fasádu. Poté na první pohled netušíte, že je stavba kontejnerového typu. Zejména stavební firmy, které se věnují výhradně těmto domům, mohou potvrdit, že z hlediska fasády je otevřeno mnoho možností. Tímto způsobem může být také konkrétní kontejnerový dům přizpůsoben panoramatu obce či města.

Kontejnerové domy jsou díky svým stavebním materiálům mnohem levnější v nákladech než masívní pevné domy či dřevostavby. Kontejnerový dům je dobrou alternativou k menšímu bungalovu či k malému domu. Existuje mnoho možností, aby si nikdo nevšiml, že se jedná o kontejner. Možnosti návrhu vnějšího či vnitřního uspořádání je opravdu variabilní a pomůže k ekologickému útulnému bydlení.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !