Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když pračka stávkuje

24. 03. 2009 | Domácnost
Proběhli jste celý byt, abyste konečně sesbírali všechno prádlo, šup s ním do pračky, zapnout a... přístroj ani neblikne. Pračka stávkuje. A když už ji přeci jen přimějete k činnosti, zakrátko se „pomstí“ slušnou kaluží v koupelně. Co s tím? Jak reagovat na nejčastější problémy a hlavně jak jim předcházet, o tom více v dnešním článku.

I tak úžasný pomocník na domácí práce, jakým je pračka, se může občas bouřit, když něco není v pořádku. Ne vždy to však musí být případ pro servis, někdy si vystačíte sami. Jak si tedy počínat, například když…?

Pračka nadměrně vibruje
Hlučnou vibrací dává pračka najevo, že jí něco vadí při práci (nejčastěji při odstřeďování). Nejprve je třeba se ujistit, zda pračka stojí opravdu rovně (ve vodorovné poloze) pevně na podlaze. Také je možné, že se pod pračku zakutálel nějaký předmět, někdy může vadit i dotyk s okolním nábytkem nebo se stěnou.

Pod pračkou protéká voda
Příčina se může nacházet hned na několika místech: přívodní hadice či její těsnění, (ucpaná) násypka na prací prostředky, odpadní hadice nebo filtr čerpadla. Pokud jste uzavřeli a zapojili tyto komponenty správně a pod pračkou přesto dál prosakuje voda, nezbývá než se obrátit na servisního odborníka s co nejpřesnějším popisem závady.

Mnohem lepší, než nastalé problémy řešit, je samozřejmě jejich předcházení. Pravidelná údržba se vyplatí – rozhodně vás bude stát méně času, nervů a v neposlední řadě i peněz, na které přijde případný servisní zásah.

Domácí servis

Násypka na prací prášek by se měla čistit přibližně co dva měsíce, a to nejlépe tak důkladně, že se zcela oddělí od pračky a rozebere na části. Každou přihrádku včetně sifónu u vaniček pro bělidla a aviváž pak očistěte v teplé vodě. Dejte si pozor hlavně na to, aby sifón zůstal průchodný, jelikož zanesený odtokový sifón může zadržovat aviváž v násypce. Umyté díly, složené dle návodu přímo k vaší pračce, pak můžete s klidem v duši opět vložit zpátky do pračky.

Pokud nemáte pračku se samočisticím čerpadlem bez záchytné komory, je třeba věnovat pozornost také filtru nebo právě záchytné komoře. Filtr najdete vespod pračky (zpravidla pod spodním panelem) a před jeho otevřením se ujistěte, že z pračky bylo odčerpáno co nejvíc vody. Není od věci mít pro jistotu připraven pod otvorem filtru hadr na podlahu. Demontáže filtrů se liší dle typu pračky, proto se radši držte návodu k té vaší. Nemusíte se obávat složitých zásahů, běžně by mělo stačit jen povolit těsnící gumu, kterou při této příležitosti můžete také přetřít.

Pozor na plíseň
Ve vlhkém prostředí koupelny, kterému vévodí vaše hojně využívaná pračka, by se plísním náramně líbilo. A občas se tento problém samozřejmě naskytne – nejčastěji v případě těsnící gumy plnícího otvoru. Proto je doporučeno ji po každém praní vytřít do sucha a dvířka pračky raději nechávat pootevřená. Nutno dodat, že tomuto nešvaru může značně dopomoci i nevhodně zvolená aviváž.

ZDROJ: Spotřebiče.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pračka stávkuje,tak je to pěkně v ......kor v rodině s malým dítětemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
treba kupiť novú
Obrázek uživatelky
profil
mi pračka stávkuje,tak je to většinou filtrem.Na něj dost často zapomínám.Násypku na prací prášek nepoužívám,dávám prášek rovnou do pračky.Do násypky liji jen aviváž.Násypka mi tak zůstává čistá
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles