Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Snímatelné barvy na sklo - WINDOW ART

4. 08. 2008 | Domácnost

V diskuzi se objevilo téma barev na sklo Window art již několikrát, pojďme se tedy společně podívat, jak se touto technikou maluje a co touto technikou můžeme zkrášlit.

 

Kouzlo malování se slupovacími barvičkami spočívá v jednoduchosti jejich použití, široké škále uplatnění a hlavně v možnosti kdykoli vyměnit starý a okoukaný motiv za nový.


Tekuté barvy mají při práci mléčnou barvu, po zaschnutí krásně zprůsvitní. Používá se kontura, která je na stejné bázi jako barvy, ale je hustší a díky tomu se s ní dají kreslit úzké linky, které po zaschnutí zadrží barvu.


Snímatelné barvy na skloObrázky namalované klasickými slupovacími barvami Window Art lze bez lepidla připevnit na jakýkoli hladký povrch (jsou tzv. adhezní) jako např. sklo, plasty, keramiku, porcelán, zrcadlo apod.


Práce je opravdu jednoduchá - stačí vložit obrázek do fólie, nakreslit kontury (obrysy), nechat asi hodinu zaschnout (záleží na jednotlivých výrobcích barviček), po zaschnutí kontury vybarvit jednotlivá políčka podobně jako u pastelek a opět nechat zaschnout, tentokrát asi 24 hodin. Poté obrázek sejmout a nalepit na jakýkoli hladký povrch.



Co budete pro práci potřebovat:

  • Barvy Window Art mají široký výběr barev, doporučuji si udělat na jednu fólii vzorník barev, které máte, usnadní vám to jejich výběr při práci, protože barvy po zaschnutí vypadají jinak než při nanášení. Po zaschnutí se z krémově mléčných stávají zářivě průsvitnými.

  • Kontury jsou hustší barvy, kterými se obtahují linky předloh a vymezují plochu, kterou budeme vybarvovat. Nejklasičtější je černá, ale renomované firmy nabízejí celou barevnou škálu - od zlaté, měděné, antracitové až po stříbrnou, perleťovou nebo fluorescentní, která ve tmě světélkuje.
  • Kancelářské fólie existují dvojího druhu - zcela hladké nebo mírně krupičkové. Pro práci se snímatelnými barvami na sklo lze využít oboje. Důležité je, aby desky neobsahovaly PVC, protože potom bychom nemohli obrázek sundat. Údaj o tom, že jsou vyrobeny bez PVC většinou najdete na obchodním balení. Pokud si nejste jisti, stojí za to udělat malou zkoušku dříve, než se pustíte do většího díla. Budete-li malovat větší formáty než je velikost A4, což je nejběžnější rozměr kancelářských fólií, můžete malovat také přímo na sklo. Snímatelné barvy na sklo
  • Předlohy jsou všude kolem nás. Můžete použít například obrázky z knížek a omalovánek, které lze na kopírkách nebo přímo v počítači (po jejich naskenování) různě upravovat, zmenšovat, zvětšovat). Nekonečnou studnicí předloh je internet, zejména mnoho německých stránek nabízí stovky krásných předloh. Stačí do vyhledávače zapsat slovo windowcolor, což je nejčastější zkratka pro tuto techniku a pak jen trpělivě hledat. Díky grafickým počítačovým programům můžete dokonce upravit i fotografii tak, aby z ní byl obrázek pro malování. To už ale vyžaduje zkušenosti s použitím těchto programů.
    • Vatové tyčky slouží zejména na odstranění malých kapek barvy, která se nám dostala na místa, kam nepatří.
    • Párátka jsou pro práci se slupovacími barvami nepostradatelná, protože jimi prolínáme barvy, což je efekt, který s jinými barvami nedocílíte.
    • Jehlu využijete při propichováni vzduchových bublinek, které mohou vzniknout během práce, a nůžkami vystřihujete motivy z pevné fólie.
    • Pevná fólie je PVC fólie, která je tvrdší než desky a obrázky z ní po namalování nesnímáme (ani to nelze), ale obstřihneme celé i s fólií a používáme na závěsné dekorace apod. V obchůdku ji najdete v rozměrech A4 a A3.

     

    Myslím, že jsem napsala všechno důležité, takže mi nezbývá, než doufat, že se všechna vaše okna v brzku rozzáří nádhernými barevnými obrázky.




    DanielkaZ – čtenářka

    ChytráŽena.cz



    Tento článek také můžete
    * Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
    GOOGLE Přidat na Google
    TISK Vytisknout Linkuj


    Komentáře
    Obrázek uživatelky
    profil
    svítí mi do oken hodně slunce...a tak po pár dnech zaschnou a opadávají
    Obrázek uživatelky
    profil
    ...když jsem čekala Natálku, malovala jsem neustále, měli jsme vyzdobený byteček Smajlík ale jen jsem odrodila, je více starostí (3 děti) a ikdyž jsem sikoupila nové barvičky na velikonoce nesáhla jsemna ně, tak je snad využiji na vánoce Smajlík
    Obrázek uživatelky
    profil
    taky už máme polepené kde co, ale aspoň není ten život doma šedivýSmajlík a děti (i dospělí)se tím úžasně zabaví
    Obrázek uživatelky
    profil
    když tomu jeden propadne, je schopen olepit i záchodové prkénkoSmajlík
    Obrázek uživatelky
    profil
    k Vánocům jsem dostala barvičky na sklo a úplně jsem se do nich zamilovala Smajlík
    Aktuální soutěže
    Komerční prezentace
     
     
     
    Náš tip


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
    Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles