Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mama hotely jsou v kurzu. Samostatné bydlení je pro mladé luxus

24. 11. 2022 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-
Videobydleni.cz




Náklady na bydlení rostou, to není nic nového. Po prázdninách ale museli začít řešit problém s bydlením i studenti. Zdražily koleje, nájmy a o hypotékách ani nemluvě. Mladí lidé tak raději zůstávají bydlet u rodičů, aby ušetřili.

„Studenti řeší ubytování už v průběhu léta. Konečný verdikt však často padne i později. Vzhledem k rostoucím cenám energií a účtům za bydlení celkově, hodně mladých lidí zůstává bydlet u rodičů. Mama hotely jsou tedy čím dál víc v kurzu,“ říká Jakub Veverka, hlavní ekonom realitního portálu Videobydleni.cz.

Videobydleni.czCeny nájmů se podle dat Videobydleni.cz oproti loňsku zvýšily v průměru o 18 - 25 procent. Do čtyřpokojového bytu by se tak muselo vměstnat sedm až osm studentů, aby se dostali na cenu před dvěma lety. Proto studenti vyhledávají levnější bydlení na kolejích víc než v minulých letech.

„V předchozích letech studenti preferovali sdílené pokoje v pronájmech oproti kolejím. Vlivem zdražujících energií ale opět přichází do „módy“ koleje. Především kvůli mnohem nižším nákladům. Nejlevnější je pak zůstat bydlet doma a do vzdálenějšího univerzitního města dojíždět,“ říká Jakub Veverka, hlavní ekonom Videobydleni.cz. I když slevy na jízdném nejsou tak vysoké jako loni, přeci jen studenti do 26 let za jízdenky zaplatí méně než dospělí.

V regionech je nárůst cen za nájemní bydlení sice nižší, ale i tak je kolej nebo bydlení u rodičů méně nákladné než společné bydlení s přáteli. Pro některé je tak obyčejné sdílené bydlení luxus.

„Ceny nájemního bydlení budou pravděpodobně ještě růst. Lidé, kteří jen s vypětím všech finančních sil už teď splácejí hypoteční úvěr, budou mít po navýšení cen energií ještě větší problémy. Tím pádem budou muset hledat nájemní bydlení, o které se zvýší zájem. S vyšší poptávkou vzroste i cena,“ predikuje Jakub Veverka.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !