Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máte zdravé bydlení?

22. 08. 2014 | Moderní bydlení
Váš byt není jenom vizitkou před vašimi přáteli. Je vaším životem, prostorem, který vás má uchlácholit v případě jakýchkoliv problémů. Přesto jsou si byty často podobné – bezduché, přeplněné, nijaké. Takové bydlení neskýtá žádnou útěchu. Jak utéct od klišé a kýče?

Byt o nás vypovídá víc, než si myslíme. Není jenom o našem vkusu, o tom, jaký druh umění máme rádi, o tom, co nás baví. Napovídá něco i o našem charakteru – jestli jsme skromní, megalomani, puntičkáři… Konečně pak vypráví i o tom, jak se nám daří zrovna teď. Co vy, uvažujete o tom, v jakém prostředí žijete?

Zdravý dům


Zdravý dům není přeplněný nejnovějším nábytkem a dekoracemi od moderních designérů. Je to místo, které říká: „Vítej. Sem si můžeš sednout, hned vedle je stolek na odložení brýlí a sklenky vody, sem si odlož bundu a kabelku, tady jsou čisté ručníky pro hosty.“ Kdo z vás zná feng shui?

Toto tradiční čínské učení se zajímá o to, jak si vytvořit harmonické prostředí k životu. I vědci tvrdí, že principy feng shui mají racionální základ. Na našem životním prostředí skutečně záleží.

Máte zdravé bydlení?

Psychologové a designéři například radí následující:


•    Odstraňte si z ložnice televizi (sledovat televizi z postele sice může být příjemné, ale
také vám to může zničit partnerský život). Dobré je také odstranit z nejbližšího okolí postele mobilní telefon, počítač či notebook, aby váš spánek nebyl ničím rušen.

•    Pro ložnici volte nejlépe barvy kůže, tj. barvy mezi světle bílou až po čokoládově
hnědou. Vyhněte se agresivním barvám, jako je červená či zářivě žlutá. Barvy totiž dodávají prostoru určitou energii a atmosféru. Konečný výběr je zcela na vás, ale měli byste vybírat z harmonizujících barev.

•    Do ložnice nikdy neumisťujte smutné obrazy. Ložnice je místem, kde by si měl člověk skutečně odpočinout a načerpat novou energii. Některé předměty však ve vás mohou vyvolat nepříjemné pocity, aniž byste si to uvědomovali, proto při volbě doplňků buďte rozvážní.

•    Postel by měla být snadno přístupná z obou stran a čelem plně přiražena ke stěně. Umístění postele může mít velký vliv na váš nerušený a klidný spánek. V rámci učení feng shui je doporučováno, aby byla postel „ukotvena“, tedy nejlépe přiražena čelem ke zdi. Díky tomu se budete více cítit v bezpečí.

•    Prostor nad postelí by měl být prázdný, neumisťujte nad ni obrazy, zrcadla ani jiné
    dekorace.

•    Noční stolky po obou stranách postele zvyšují pohodlí partnerů.

•    Čistý vzduch. Snažte se co nejvíce větrat, aby do ložnice proudil čerstvý vzduch.

Principů, které by se měly dodržovat pro zdravé bydlení, je samozřejmě více. Jestli potřebujete poradit, je dobré oslovit odborníky, kteří vám rádi pomohou. 

Zdroj, foto: Interiéry.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
máme byt bez plísní a uspořádaný našemu pohodlí a podle nás,v ložnici máme čerstvý vzduch,spíme u otevřeného okna
Obrázek uživatelky
profil
Máme zdravý byt.Nad postelí jen strop a čistý vzduch je větráním denním a čističkou vzduchu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles