8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čas grilování je tu

15. 06. 2009 | Zahrádka
Spotřebitelé nyní nakupují různé grily a zahradní nábytek. Některé nabídky mohou být lákavé díky své ceně, upozorňují nás na to především letáky firem, které dostáváme do poštovních schránek. Díky přicházejícím teplým dnům trávíme více času venku. Mnozí lidé mají oddech na zahradě spojen s grilováním.

Díky čerstvému ovoci a zelenině se pohoštění na letní akci může proměnit ve zdravé a pestré kulinářské kouzlení. Podpořit nás při něm mohou i praktičtí pomocníci. Dávno jsou pryč časy, kdy jsme si jen opékali nad ohníčkem špekáčky a přikusovali chléb. Dnes je v nabídce celá řada polotovarů, které se hodí ke grilování. Využít můžeme i různých marinád, vlastnoručně naložená masa, zeleninu a nebo ovoce.

Oblíbené jsou i různé elektrické grily, díky kterým nepotřebujete uhlí, dřevo a jiné palivo. Tento moderní způsob grilování neobtěžuje sousedy kouřem, není třeba si při něm špinit ruce uhlím a navíc se nic nepropálí. Grily mají většinou nepřilnavý povrch, takže jídla lze připravovat stejně jako na grilu klasickém, bez tuku, a navíc i údržba je snadná. Velký rozměr desky umožňuje grilovat i několik pokrmů najednou. Kromě masa, ražniči, ryb, zeleniny a ovoce na něm připravíme i lívance nebo bramborové placky. Pokud se přižene letní přeháňka, stačí gril odnést pod střechu a můžete pokračovat. Tyto grily se hodí i na terasu a nebo balkon, použít je ale můžete i v interiéru.

Čas grilování je tuPři používání klasických grilů musíte počítat s dýmem z hořícího dřeva a nebo uhlí. Používejte speciální uhlí a nebo dřevěné a nebo jiné ekologické lisované brikety, které jsou ke grilování určeny. Nepoužívejte benzín a nebo jiné chemikálie, které by neměly přijít do kontaktu s potravinami. Při grilování používejte ochranné pomůcky, jako je zástěra a uchopovací kleště. Nedovolte dětem, aby bez vašeho dohledu s grilem a nebo jídlem manipulovaly, aby se nepopálily. Grilování je činnost pro dospělé, prskající tuk je také nebezpečný. Grilující se pochoutky nechytejte holýma rukama a používejte kleště, vidličky a lopatky. Některé uchopovací kleště jsou uzpůsobeny teflonovým povrchům, aby nedošlo k jejich poškrábání, v nabídce obchodů je celá řada také dřevěných pomůcek, které navíc vypadají velmi hezky.

Na veškeré grily a zahradní nábytek se vztahuje 2letá záruční lhůta. Ponechejte si doklady o zakoupeném zboží, před použitím si přečtěte návody k užívání. Po dobu 2 let nemusíte uchovávat krabice a obaly od zakoupených věcí. Grily a nebo zahradní nábytek, který si pořídíte přes internet a nebo katalog, můžete bez udání důvodů vrátit do 14 dnů zpět prodejci, pokud vám nebudou vyhovovat. V případě problémů v rámci reklamací tohoto zboží volejte poradenskou linku SOS na čísle 900 08 08 08, která je zpoplatněna 8 korunami za minutu a nebo navštivte on-line poradnu na webu SOS.

Přejeme vám krásné chvilky prožité na zahradě
nejen během grilování.


Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vyjíždí ze země? jak? jako sám? jak to funguje? kde se Vám to podařilo koupit prosím?
Obrázek uživatelky
profil
Můžete mi tu prosím někdo poradit s výběrem kvalitního grilu? do menší zahrádky?
Obrázek uživatelky
profil
jo grilování je super,v zimě mi to chybí,sedět venku u ohně...no jo musíme si počkat..Na jaře se pak už těším,až bude trochu líp a jdeme na to..
Obrázek uživatelky
profil
Grilovávání je prima, ale není nad klasický špekáček na ohni a guláš nebo cokoli v kotlíku.
Obrázek uživatelky
profil
opravdu není nad to sedět u ohníčku či grilu a opékat buřtíky nebo masíčko člověk přitom suprově relaxujeSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles