Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Být mladá nebo starší maminka?

4. 11. 2012 | Těhotenství

Myslíte si, že je lepší být mladá maminka než starší v pozdějším věku? Já se přikláním k mládí, neboť je žena dobře fyzicky připravená a určitě má i více energie než maminka starší. Já budu také mladší maminka a jsem ráda, protože se dočkám a užiju si snad i vnoučata, kdybych si dítě pořídila ve starším věku, možná už bych se tohoto nedočkala.

Starší maminky nejprve zejména myslí na svou kariéru a poté až zakládají rodiny, mladší maminky to mají zase naopak, nejdříve jsou pro fungující rodinu. Obojí přístup má své výhody, ale také nevýhody. Starší maminky se cítí lépe a bezpečně a více připraveně. Lékaři se shodují zase na tom, že nejlepší věk pro první miminko je do 25 let maminky.

mladá nebo starší maminka ?Ovšem starší maminky musí podstupovat více vyšetření, častěji podstupují císařský řez a většinou jsou na rizikovém těhotenství. Ženy, které mateřství odkládají na poslední chvíli, ztrácí vyšším věkem plodnost a nebo už se jim nepodaří najít pravého muže a děti nemají nakonec vůbec. A nebo prostě nedokážou dítě skloubit se svou kariérou. Záleží ovšem vždy na konkrétním případu ženy. Starší maminky také častěji rodí dětí s vrozenými vadami či nějakým postižením.

Mladá maminka je fyzicky velmi připravená, většinou ani tyto ženy nemají moc zdravotních problémů a těhotenstvím prochází naprosto přirozeně a v pohodě. Někdy ovšem může mladší mamince chybět finanční a rodinné zázemí (většinou to tak bývá u neplánovaných těhotenství). Dokonce se říká, že mamince kolem dvaceti let může hrozit i riziko předčasného porodu. Ovšem na dítě je více připravená, neboť ho vychovává údajně víc akčněji a kamarádsky.

Úplně nejhorší podle mě je mít děťátko až po čtyřicítce. Nedočkáte se vnoučat a možná ani celkové delší budoucnosti vašeho dítěte a já si myslím, že je to velká škoda. Na závěr musím jen dodat, že vždy záleží na konkrétním případě. Některé ženy si nemůžou miminko pořídit v mladším věku, a to zejména kvůli financím a zázemí, i když by třeba chtěly a jiné doslova chtějí miminko až později. Můj názor je mít první miminko aspoň do 30 let, poté už mi to připadá pozdě. A co si myslíte vy?

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem zas proti tomu jak dneska každý vidí staré rodičovství jako úžasnou věc a vlastně je to podáváno jako nejlepší. Neříkám že ve 30ti je pozdě ale nad 40 už podle mě pozdě je a dost. Ale odsuzovat autorku že o tom nic neví když jí neznáte se mi nelíbí. O mě by se taky dalo říct že zkušenosti nemám a přitom jsem zářný příklad toho pořídit si poslední dítě pozdě. Mám pohled z druhé strany (mít už na základce tátu v důchodu mi super nepřišlo - a to šel do důchodu ještě později než měl). Ano článek je psaný dost jednostranně ale já ho nepsala a nelíbí se mi útočení na nikoho. Článek měl vypadat jinak a diskuze taky
Obrázek uživatelky
profil
Co je komického? To vnucování jedině správného názoru autorky, zvláště když zatím žádné zkušenosti nemá. A navíc mi to přijde i trochu od ní netaktní vůči těm, které mají více než 30 let, takto je šmahem odsoudit.
Nevím, Thais, jak máte staré rodiče Vy a jestli se Vám Vaše dobrá předsevzetí podaří splnit. Přeju to nejen Vám, ale také Vašim dětem. Já jsem také neměla nejmladší rodiče, ale neodsuzovala jsem je. A dvě děti se mi podařilo mít do 30 let, takže bych mohla víceméně autorce (i sama sobě)tleskat. Přesto to nedělám, protože se s článkem neztotožňuju.
Ono je to totiž mnohem složitější - výběr správného partnera na celý život, vybudování určitého ekonomického zázemí ...
Ostatně mnoho už z toho zaznělo tady v diskusi, můžete si to ve svém věku růžově malovat a ono to může dopadnout úplně jinak. Já si naštěstí nemám vůbec na co stěžovat, přesto jsem zásadně proti takovému černobílému vidění!
Obrázek uživatelky
profil
očekávám, že se zde po půlnoci objeví článek s nadpisem typu "Být mladý nebo starší tatínek?", to bude teprve slovo do pranice...naštěstí mám "své jisté"
Obrázek uživatelky
profil
stesti....ze mame zdrave, chytre deti.Prvni jsme meli kdyz mi bylo 20,dalsi v 26 a 36letch Jsme stastni ze je mame
Obrázek uživatelky
profil
Co je na tom komického? Já ještě dítě nemám ale jsem dítě starých rodičů a vím že to vlastním dětem udělat nechci. Myslím že to je dost velká zkušenost. Všichni to tu berou z pohledu rodičů ale na ty děti už tu nemyslíte nikdo. Nějaké zázemí zrovna taky nemám když ještě studuji a rodiče jsou oba v důchodu tak mě opravdu moc podporovat nemohou. A mimochodem já neznám svoje prarodiče (matně si pamatuju jednu babičku - spíš její pohřeb) takže poznámka o vnoučatech je pravdívá až dost.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles