Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásná tvář

17. 12. 2019 | Knižní tipy
Název: Krásná tvář
Podtitul: Přírodní kosmetika a obličejová jóga
Autor: Lucie van Koten, Michaela Dombrovská
Nakladatelství: MOTTO
Datum vydání: 7. 11. 2019
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Formát:  170x240 mm
Počet stran: 176
Cena: 263 Kč

Lucie van Koten, bioblogerka a známá propagátorka přírodní kosmetiky, a Michaela Dombrovská, lektorka jógy a autorka knih inspirovaných jógovým přístupem k životu, spojily své znalosti v ojedinělé publikaci, která vás provede přírodní péčí o pleť a obličej. Naleznete v ní praktické ukázky, fotografie, návody, vyjádření odborníků i osobní příběhy, které vás rozzáří. Nenechte si ujít první knihu propojující obličejovou jógu s přírodní kosmetikou!

Ukázka z knihy Krásná tvář:


Krásná tvářJDE O KŮŽI

Občas se setkávám s názorem, že pracovat v kosmetickém byznysu je velice povrchní. Jakmile to slyším, pousměji se nad neznalostí dotyčného. Sice plně rozumím tomu, že při prohlížení lesklých magazínů s reklamou na parfémy, rtěnky a krémy – často doprovázené extrémně vyretušovanou fotografií – se to může zdát jako velice povrchní svět, ten svět krásy.

Jednak si ale myslím, že neexistuje povrchního oboru, jelikož všechno můžeme zkoumat do hloubky, a jednak: krása může být povrchní, kosmetika bohužel nikoli. Ta z povrchu zemského nemizí. Například když si smyjeme dokonale nalíčený obličej, pouštíme zbytky líčidel do podzemních vod. A mnoho konvenčních kosmetických výrobků je v přírodě velice těžko odbouratelných, pokud vůbec.

Často si s nimi neporadí ani čističky vod, a my se tak – byť třídíme každý papírek a sdílíme na sociálních sítích fotky oceánů zamořených plasty – nevědomky podílíme na dost značném znečištění životního prostředí. Přitom by stačilo opravdu maličko, malá bezbolestná změna, kterou si může dovolit každý a nebude ho stát příliš úsilí. Kosmetika je důležité odvětví chemického
průmyslu, zbytky konvenční kosmetiky by správně měly být odvezeny do sběrného dvora, který je zlikviduje. Opravdu se nám zdá tento obor povrchní?

Ještě dříve, než se začneme zabývat kosmetikou, je potřeba vědět alespoň základy o fungování kůže. Právě tam je klíč k tomu rozlišit, co pro ni bude vhodné a co nikoli. Kůže je svou plochou největší tělesný orgán, u dospělého člověka měří 1,5 až 2 metry čtvereční a slouží jako bariéra chránící organismus před vnějšími vlivy, před pronikáním škodlivých látek a nejrůznějších  mikroorganismů.


Tuto knihu Krásná tvář koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.



Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Krásná tvář:

Krásná tvář
Krásná tvář
Krásná tvář
Krásná tvář
Krásná tvář
Krásná tvář
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !