MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česká divadla a diváci pomohli handicapovaným

22. 06. 2009 | 

15. 6. 2009 uskutečnilo Divadlo pro Helppes projekt, do něhož se zapojilo pět pražských divadel. Čeho se tato velkolepá akce týkala? Osob se zdravotním postižením, které potřebují asistenčního psa... O účast nebyla nouze, což svědčí o tom, že my Češi jsme národ se srdcem dokořán...

Pět pražských divadel se zapojilo do projektu benefičních představení ve prospěch lidí s postižením, kteří mají za pomocníky státem nedotované asistenční psy. Pouze vodící psi pro zrakově postižené jsou totiž v ČR zcela plně hrazeni státem. Většina lidí s handicapy bohužel nedostane na svého psího pomocníka nic – ani na jeho pořízení, ani na jeho výživu. A tak jim nezbývá, než  stát se zcela závislými na sponzorech, dárcích, grantech, výtěžcích veřejné sbírky apod.

A právě proto uspořádal Helppes, první a jediná nezisková organizace svého druhu u nás, která pomáhá lidem s nejrůznějšími druhy handicapů, tuto benefiční akci – tedy benefiční představení, jejichž úkolem bylo finančně podpořit právě tyto potřebné osoby. Finanční výtěžek putoval na přípravu a výcvik asistenčních psů. Do projektu Divadla pro Helppes se zapojilo Dejvické divadlo, Divadlo v Celetné – divadelní spolek Kašpar, divadla Komedie, Ungelt a Žižkovské divadlo Járy Cimrmana.

A jak to všechno dopadlo? Pět benefičních představení shlédlo téměř 550 diváků a celkový výtěžek projektu „Divadla pro Helppes“ činil krásných 237.550,- Kč!

A my všichni z Chytré ženy vám, divákům i divadlům, chceme vroucně poděkovat a vyjádřit obdiv nad tím, že v této rozporuplné době se najde ještě mnoho takových, kteří mají srdce na správném místě. Právě zásluhou všech zúčastněných a účinkujících má teď jeden z postižených svého psího pomocníka a další z postižených získal část na úhradu nákladů spojených s přípravou psího pomocníka. Včera si oba šťastní své pejsky převzali a my věříme, že příští rok se tato akce setká opět s velikým úspěchem.

HellpesHelppes

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Helppes

Alena Rašková
ChytráŽena.cz

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !