Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česká premiéra putovní výstavy Tajemný Rudolf II.

18. 07. 2021 | Kultura
Po loňské úspěšné výstavě České korunovační klenoty na dosah, připravil zámek Nový Hrad v Jimlíně u Loun na letní a podzimní měsíce, ve spolupráci s projektem Putovní výstavy CZ, premiéru multimediální výstavy Tajemný Rudolf II. (k blížícímu se výročí 470 let od císařova narození a 410 let od jeho úmrtí - obojí v roce 2022).

Unikátní expozice poodhalí různá tajemství panovníkova života a představí i celou řadu zajímavých exponátů. Návštěvníci se dozví důležitá, ale i méně známá fakta např. o komplikovaném vztahu k bratrovi Matyášovi, údaje o potenciálních nevěstách i faktických milenkách, nebo to, že jeho syn Julius Caesar d´Austria brutálně zavraždil mladou dívku. Zavítejte s námi do časů Rudolfovy vlády, kdy se Praha stala nejen císařskou rezidencí, ale i evropským kulturním a vědeckým centrem.

Výstava Rudolf II.Rudolf II. byl známý svou fascinací alchymií a okultními vědami, stejně tak vášnivě obdivoval umění a sbíral nejrůznější rarity. V expozici je možné nahlédnout do kabinetu kuriozit a kunstkomory nebo zjistit, jak fungovala renesanční alchymistická laboratoř.

Návštěvníky výstavou provede samotný "digitálně oživený" Rudolf II. Přiblíží jim jak své málo známé mládí a cestu za vzděláním do Španělska, tak i své unikátní sbírky a "rozdmýchá oheň poznání" v alchymistické laboratoři. Pomocí hologramů Rudolf seznámí i se svými symboly majestátu (všemi korunami, kterými byl za svůj život korunován) a nejvýznamnějšími předměty svých sbírek.

Výstavního Rudolfa II. na multivideomappingu zpodobnil syn Jana Wericha - tedy Císařova pekaře a Pekařova císaře - herec, dabér, moderátor, ale také ekonom a pedagog Jiří Werich Petrášek.



Zdroj, foto: Zámek Nový Hrad


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Česká premiéra putovní výstavy Tajemný Rudolf II.:

Česká premiéra putovní výstavy Tajemný Rudolf II.
Česká premiéra putovní výstavy Tajemný Rudolf II.
Česká premiéra putovní výstavy Tajemný Rudolf II.
Česká premiéra putovní výstavy Tajemný Rudolf II.
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !