Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.05. 2024
Dnes má svátek Emil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Být mladá nebo starší maminka?

4. 11. 2012 | Těhotenství

Myslíte si, že je lepší být mladá maminka než starší v pozdějším věku? Já se přikláním k mládí, neboť je žena dobře fyzicky připravená a určitě má i více energie než maminka starší. Já budu také mladší maminka a jsem ráda, protože se dočkám a užiju si snad i vnoučata, kdybych si dítě pořídila ve starším věku, možná už bych se tohoto nedočkala.

Starší maminky nejprve zejména myslí na svou kariéru a poté až zakládají rodiny, mladší maminky to mají zase naopak, nejdříve jsou pro fungující rodinu. Obojí přístup má své výhody, ale také nevýhody. Starší maminky se cítí lépe a bezpečně a více připraveně. Lékaři se shodují zase na tom, že nejlepší věk pro první miminko je do 25 let maminky.

mladá nebo starší maminka ?Ovšem starší maminky musí podstupovat více vyšetření, častěji podstupují císařský řez a většinou jsou na rizikovém těhotenství. Ženy, které mateřství odkládají na poslední chvíli, ztrácí vyšším věkem plodnost a nebo už se jim nepodaří najít pravého muže a děti nemají nakonec vůbec. A nebo prostě nedokážou dítě skloubit se svou kariérou. Záleží ovšem vždy na konkrétním případu ženy. Starší maminky také častěji rodí dětí s vrozenými vadami či nějakým postižením.

Mladá maminka je fyzicky velmi připravená, většinou ani tyto ženy nemají moc zdravotních problémů a těhotenstvím prochází naprosto přirozeně a v pohodě. Někdy ovšem může mladší mamince chybět finanční a rodinné zázemí (většinou to tak bývá u neplánovaných těhotenství). Dokonce se říká, že mamince kolem dvaceti let může hrozit i riziko předčasného porodu. Ovšem na dítě je více připravená, neboť ho vychovává údajně víc akčněji a kamarádsky.

Úplně nejhorší podle mě je mít děťátko až po čtyřicítce. Nedočkáte se vnoučat a možná ani celkové delší budoucnosti vašeho dítěte a já si myslím, že je to velká škoda. Na závěr musím jen dodat, že vždy záleží na konkrétním případě. Některé ženy si nemůžou miminko pořídit v mladším věku, a to zejména kvůli financím a zázemí, i když by třeba chtěly a jiné doslova chtějí miminko až později. Můj názor je mít první miminko aspoň do 30 let, poté už mi to připadá pozdě. A co si myslíte vy?

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
proč zrovna do 30ti?já měla dvě děti do 25ti let a s manželem chceme třetí a to je mi 33let,necítím se stará na to mít ještě miminko a mám spoustu kamarádek co mají děti i ve 40ti,úplně zdravé,šťastné miminka i maminkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zvýšit hranici věku umělého oplodnění na 65 let?
Obrázek uživatelky
profil
Přečetla jsem jen letmo nějaké názory neříkám že je špatné mít dítě v pozdějším věku,dítě je dar! ale zkuste se zeptat těch dětí v dospělosti? Mě měla maminka v 38, mám o 13 a 15 let starší bratry! Vždycky mě bude mrzet že nemám stejné příběhy jako mají oni s maminkou, moje máma semnou už nezvládala jezdit na výlety, nikdy semnou nikde nestanovala, já jí znám hlavně z nemocnice, když sem byla ve třetí třídě byla na operaci s páteří, ve třinácti z hlasivkama, v patnácti měla mrtvici... brzy jsem musela dospět, pomáhat!!! Ona říká že to zvládala v pohodě, já to tak necítím! Vidím obrovský rozdíl když jdu třeba za tchýní která je o patnáct let mladčí než moje máma!Budu mít své první dítě a musím se zárověň starat o mámu. Nevím třeba to byl můj úděl, třeba prostě jen smůla, jen chci říct že to riziko že tady pro to dítě nebudete i v dospívání plnohodnotně je prostě větší!!!! A sama za sebe můžu říct že mit o chybí......
Obrázek uživatelky
profil
já si nemyslím, že bych si třetího mazánka užívala víc, myslím, že úplně stejně, jen jsem línější...takže někdy "přehlídnu" i to, co bych těm dvoum dospělejm netrpěla...
Obrázek uživatelky
profil
Ja měla své páté dítě ve 40letech a tak můžu říci,že sice žena podstoupí mnohem více vyšetření před porodem,ale jinak si vše mnohem více užívá.Předcházející těhotenství byla riziková a toto poslední bez problémů.Rodila jsem také přirozenou cestou. Takže ,v každém věku má své kouzlo. A starosti máme jak v mladším věku tak i v pozdějším.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles