Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)

12. 06. 2009 | 

V minulém díle jsme na cestě po Káhiře navštívili ve 14 ti jedinečných tipech starověké památky v Gíze, prošli jsme se po tržištích s originálními parfémy či jedinečnými látkami a nezapomněli jsme ani úchvatnou krásu muslimských mešit. A v dnešním článku vám předkládáme dalších 13 neméně zajímavých a leckdy dech beroucích tipů.

Tomuto článku předcházelo:

15. Prohlédněte si největší světovou sbírku starověkých předmětů v káhirském Egyptském muzeu. Najdete tu 120 000 exemplářů nevyčíslitelné hodnoty z nejrůznějších období egyptských starověkých dějin.

Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)16. Projděte se po káhirské citadele, která se nachází v islámské čtvrti a kdysi bývala sídlem egyptských vládců. Z této pevnosti, kde se nalézá několik muzeí a mešit, včetně impozantní mešity Muhamada Alího a okouzlující mešity Sulajmána paši z roku 1528, je nádherný výhled na celé město.

17. Nechte se uchvátit uměním v Káhirské opeře, kde sídlí Káhirský symfonický orchestr, tři divadla, muzeum a galerie.

18. Nechte se pohltit atmosférou koptské Káhiry, nejstarší části města. Tato oáza klidu, úzkých uliček a starověkých svatých míst je obklopena opevněním pevnosti Babylon ze třetího století. Najdete tu i překrásný „Visutý kostel“, postavený na bráně staré římské pevnosti. Některé jeho části údajně pocházejí ze čtvrtého století a dodnes se v kostele konají pravidelné bohoslužby.

19. Nakupte výhodně to nejmódnější zboží v káhirských nákupních střediscích Beymans, Ego, City Stars Mall a First Residence Mall. Všechno jsou to ráje světových návrhářů a velké módy.

20. Prohlédněte si město z ptačí perspektivy z Káhirské věže ve čtvrti Zamalek. Z této 187 metrů vysoké věže budete mít skvělý výhled jak na starověkou, tak na moderní část Káhiry.

21. Vyberte si fotografie klasických i moderních egyptských scenérií u Lehnert & Landrock nebo Om el Donia v centru Káhiry.

Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)22. Změřte hladinu Nilu u káhirského Nilometru, který pochází z devátého století. Druhé zařízení tohoto typu se nachází v Asuánu a v minulosti bylo nesmírně důležité, protože se díky svému umístění na jihu často stávalo prvním ukazatelem blížících se povodní.

23. Projděte se parkem Al Azhar v samém srdci islámské Káhiry. Tento park je už více než sto let pokládán za největší zelenou plochu v Káhiře. Najdete tu dětské hřiště, muzeum a restauraci nahoře na kopci.

24. Dejte si něco k snědku u Groppiho, ve slavné kavárně, kterou v Káhiře otevřel v roce 1909 jeden švýcarský výrobce čokolády. Už od dvacátých let, nesoucích se ve znamení art deco, je tento podnik oblíbeným místem, kde si člověk může v klidu posedět a vychutnat kávu se zákuskem.

25. Přečtěte si a na vlastní kůži zažijte Káhirskou trilogii Nagíba Mahfúze, nezapomenutelné dílo egyptského spisovatele, držitele Nobelovy ceny. Je to úchvatné čtení a naprosto nedostižné, pokud se právě nacházíte v Káhiře a objevujte ulice a uličky, o nichž se autor ve svých knihách zmiňuje.

26. Vydejte se na výlet za město, na pláž v Ein El Sochna jen pár hodin jízdy od hlavního města. V hotelích, jako jsou Stella di Mare a Best Western Marina Wadi El Dome Resort Hotel, můžete za denní sazbu využít bazény a plážová zařízení.

27. Podívejte se na sochu Ramsese II. v Memfisu, hlavním městě starověkého Egypta. Deset metrů vysoká socha nebyla nikdy dokončena, o čemž mimochodem svědčí i fakt, že nemá hotové nohy. Aby byla tato památka zachována, bylo kolem ní vybudováno muzeum.

Čtěte také:

Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu

Egyptská kuchyně - Pohled do historie

Průvodce egyptskou kuchyní – pochoutky ze zeleniny, masa a ryb

Průvodce egyptskou kuchyní – národní pochoutky a speciality

Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (1. díl)

Cestujeme po Egyptě – Alexandrie a Horní Egypt

Zdroj: Egypt Travel

Foto: Bertrand Gardel  Hemis.fr

Notburga
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl):

Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)
Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)
Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)
Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)
Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)
Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)
Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)
Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !