Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chata a chalupa – jak se vybavit na léto

24. 05. 2022 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Jste připraveni na léto na českých loukách, v lesích a hájích? Já dokonale. Co žádnému správnému chataři a chalupáři nesmí chybět?

Až, kdyby, ale... Měla jsem milion dobrých důvodů, proč to nejde. Nakonec jsem ráda, že jsem se nenechala ničím a nikým odradit. Řeč je o vlastní oáze klidu v přírodě, daleko od ruchu města, do níž se mohu vracet. Pořídila jsem si starou chatičku v lese a nemůžu se jí nabažit. Chatařinu máme my Češi prostě v krvi.

Ledva jsem vyřešila základní věci kolem nemovitosti jako takové, začala jsem renovovat a vybavovat. I když mě to stojí všechen čas a všechny příjmy a úspory, v něčem se improvizovat nedá a v něčem improvizovat ani nechci. Jsou zkrátka věci, bez kterých se žádná chatařka neobejde.

Chata a chalupa – jak se vybavit na jaro
Designed by: Pixabay.com


Na co nezapomenout


    • Prodlužovací kabely – zní to banálně, ale musím to sem napsat jako první. Vždycky jsem na jejich pořízení zapomněla, a pak mi uprostřed práce najednou prodlužka pekelně chyběla. Geniální kup byla taky rozdvojka s USB porty, která  je v předsíni využívaná prakticky nonstop.

    • Kvalitní sekačka – spolu s chatou jsem měla ve výbavě i čtyři sekačky. Všechny ovšem záhy vypověděly službu. Takže spolu s novým jarem konečně pořizuju bytelnou rotační sekačku na benzín, která pár let vydrží.

    • Nejdůležitější ruční zahradní nářadí – vzhledem k tomu, že zastřižené křoví, pokácené stromy a postavené záhonky jsem měla připravené dřív, než nakoupený toaletní papír, doporučuji i vám tuhle část inventáře nepodcenit. Zahradničení jde od ruky jenom s tím správným nářadím.


Má chata, můj hrad


Samozřejmě, že věci se mají brát podle priorit. U nemovitosti i její výbavy to platí dvojnásob. Ale někdy pro samou funkčnost trošku zapomeneme na estetiku, a to není vždycky dobře. Já to mám letos jednodušší – zkrátka vidím, co je staré a omšelé, protože to vidím poprvé. Někdy ale lidé používají některé věci tak dlouho, až jejich bídný stav vůbec nevidí. Zvlášť u věcí užitkových je tahle slepota celkem běžná.

Trošku reprezentativně by přitom měla vypadat zvlášť ta místa, kde trávíme hodně času a kam zveme návštěvy – a to i na chatě nebo chalupě. Typickým příkladem jsou zákoutí v zahradě, dvorek nebo teráska, kde trávíme čas s přáteli a rodinou.

Ruku na srdce, nemáte už prodřený slunečník nebo zašedlé plastové sezení? Zahradní nábytek je totiž věc, která umí vytvořit, kromě pohodlí, také velmi útulnou atmosféru. Nemusí se přitom jednat o kdovíjak závratnou investici.

Chata a chalupa – jak se vybavit na jaro
Designed by: Freepik.com


Síla čerstvého vzduchu


Všimli jste si, jak člověku venku rychleji vyhládne? Asi vás nepřekvapí, že jednou z prvních věcí, do které jsem se po koupi chaty pustila, byla renovace staré retro kuchyně. Zprvu jsem si myslela, že bude lepší pořídit kuchyň celou novou, ale starožitný příborník má zkrátka své nenahraditelné kouzlo a stačilo mu novým lakem vrátit lesk.

Starou velkou lednici jsem dala na internetový bazar a pořídila si menší, novou, krásnou retro ledničku. Je malá, ale má i mrazák. Pokud taky přemýšlíte o výměně či pořízení chladničky, na chaty a chalupy se bezvadně hodí právě menší jednodveřové ledničky.

Chata a chalupa – jak se vybavit na jaro
Designed by: Shutterstock.com


A to nejdůležitější na závěr: se zahradou mám neodmyslitelně spojené opékání buřtů a grilování. Na to jsem se těšila asi nejvíc. Ostatně, určitě nejsem sama, kdo si bez těchto oblíbených činností dlouhé teplé večery neumí představit, že? Na tomto odkazu na e-shopu Planeo najdete seznam grilů, ohnišť, grilovacích pomůcek i elektrických kontaktních grilů, kterými se za fajn ceny vybavit.


Kateřina Hájková
4/2022


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !