Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete mít cenu za topení pod kontrolou? Zvolte pelety

1. 07. 2022 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Vytápění rodinného domku je jednou z největších položek rozpočtu. Jak to udělat, aby doma bylo příjemně teplo a zároveň jste neplatili desetitisíce za účty plynárenským nebo elektrárenským společnostem? Známe výhodné řešení.

I tentokrát se potvrzuje toto jednoduché pravidlo: když přidáme ruku k dílu, zaplatíme méně. Pokud tedy trochu slevíme z komfortu plynového vytápění, které topí tak říkajíc samo, můžeme za topnou sezónu výrazně ušetřit.

Pelety na vzestupu


Nebojte se, nemluvíme tady o skládání vagónu uhlí, ani tahání dříví z lesa. V dnešní době existuje velmi elegantní řešení, jak vytápět domácnost pomocí kotle na tuhá paliva a přitom se ani trochu neušpinit. Tento komfort umí zajistit kotle na peletky. Znáte?

Pelety jsou v Evropě oblíbené už dlouho a i u nás se využívají stále častěji. Vznikají slisováním dřevěných pilin do tvaru malých válečků a mají hned několik výhod:

    • Hned z výroby jsou připravené k použití.
    • Mají ideální vlastnosti pro spalování.
    • Jsou cenově i lokálně dostupné.
    • Jsou ekologické a bezpečné.
    • Snadno se s nimi manipuluje.
    • Dobře a úsporně se skladují.

kotel na pelety

Automatický kotel všechno zařídí


Všechny výhody pelet oceníte v kombinaci s automatickým kotlem. Připojuje se v centrální topné soustavě s radiátory nebo podlahovým topením a dokáže se postarat také o ohřívání teplé vody. Nejdůležitější je, že kotel funguje téměř bezobslužně, takže se majitelé vůbec nemusí starat o přikládání. Ptáte se, co všechno zvládá peletový kotel automaticky?

    • Zapálí oheň pomocí patrony.
    • Dopravuje si palivo ze zásobníku pelet na rošt hořáku.
    • Kontroluje a udržuje požadovanou teplotu.
    • Plynule přikládá optimální množství paliva.
    • V případě potřeby oheň bezpečně uhasí.


Výrobci nabízejí také příslušenství pro snazší čištění nebo automatickou údržbu, které maximálně usnadní obsluhu kotle.

pelety

Teplo levně a bez starostí


Automatický kotel na pelety ocení také rodiny, které hodně cestují nebo tráví čas mimo domov. Po připojení kotle k internetu je možné ovládat nastavení přes aplikaci a jednoduše měnit teplotu, na kterou má být vytopeno. Ani při změně plánů nebo výkyvu počasí vás po návratu nepřekvapí vymrzlá domácnost.

Přestože se ani peletám nevyhnulo aktuální zdražování, stále jde o jedno z nejdostupnějších paliv. Jen za minulý rok se v Česku vyrobilo přes půl milionu tun pelet, které několikanásobně pokryjí spotřebu českých domácností. Majitelé peletových kotlů tak mohou vybírat z řady dodavatelů tu nejvýhodnější nabídku.


Zdroj fotografií: OPOP



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !