Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chyby, kterých se dopouštíme při praní prádla. Děláte je také?

21. 12. 2020 | Domácnost
Co je na praní tak složitého!? Vezme se špinavé prádlo, dá se do pračky a je to! Tímto způsobem významně zkracujete životnost vašemu oblečení. Přinášíme nejčastější chyby, kterých se často v nevědomosti dopouštíte a můžete se jim snadno vyhnout.

Netřídíte prádlo podle barev a materiálů


Na každém kousku oblečení a ostatním prádle najdeme vždy štítek s doporučením o praní a další údržbě. Škála použitých materiálů je široká a každý materiál snese při praní jinou teplotu vody. Látky můžeme rozdělit prakticky do dvou hlavních skupin podle jejich složení. Jedna skupina tvoří přírodní a druhá syntetická vlákna. Z přírodních vláken máme doma nejčastěji zastoupen bavlněný či vlněný textil, z druhé skupiny polyester či elastan. Materiály, které lze prát na vyšší teplou, jsou bavlna či len, ostatní materiály jsou na teplotu citlivější a je nutné řídit se doporučením na štítku. Druhým pravidlem pro třídění prádla je rozdělení dle barevnosti. Někteří z nás si již vyzkoušeli, že i jeden barevný kousek dokáže na celém obsahu pračky zanechat pěknou neplechu. Co jste možná netušili, je skutečnost, že barevné materiály jsou navíc na teplotu citlivější než bílé, a na to nezapomínejte ani při použití sušičky. Pokud všechna tato doporučení úspěšně ignorujete, zaručeně vaše prádlo dlouho nevydrží jako nové.

Tekuté prací prostředky a odstraňovače skvrn NEON


Nelámete si hlavu nad množstvím prádla v pračce


Přemýšleli jste někdy, jaké množství prádla odpovídá optimálně naplněné pračce? Přeplněná pračka neumožnuje, aby se prádlo dostatečně v bubnu pohybovalo a prádlo nebude optimálně vyprané ani vyždímané. Můžete se řídit pravidlem, které říká, že v pračce by při naplnění měl zůstat mezi prádlem a bubnem prostor na výšku dlaně. Tímto jednoduchým krokem zjistíte, zda máte pračku naplněnou optimálně. Neefektivní praní představuje také málo zaplněná pračka. Každý prací cyklus spotřebovává elektrickou energii a nemalé množství vody, kterou bychom neměli plýtvat. Při úsporných programech, které perou kratší dobu, nezapomeňte použít méně pracího prostředku. Úsporné prací programy jsou nastaveny tak, že pračka napouští méně vody a při použití většího množství pracího prostředku hrozí, že se prášek z prádla dostatečně nevyplaví a usadí se v látce. Při kratších programech je vhodnější používat prací gely či kapsle, které se lépe rozpouští a nezanechají na prádle nepříjemné bílé skvrny od pracího prášku.

Volíte nesprávné prací prostředky


Koupě kvalitních pracích prostředků se vám vždy vyplatí. Pokud chcete, aby vám vaše prádlo vydrželo dlouho jako nové, volbě při praní prostředky, které jsou na dané materiály a barvy vhodné. Prací prostředky na bílé prádlo obsahují bělidla, která barevnému prádlu rozhodně nesvědčí a barvy vyblednou. Naopak bílé prádlo pomáhají zachovat zářivě bílé. Pro ty, kteří ocení jeden prací prostředek na bílé i barevné prádlo, vytvořila značka NEON tekutý prací prostředek Universal gel, který díky svému složení zaručí šetrné praní bílého i barevného prádla. Vhodný prostředek je potřeba zvolit také při boji se skvrnami, především odolné skvrny můžete jednoduše při použití neefektivního prostředku zaprat a oděv může rovnou putovat do koše. Se všemi skvrnami vám jednoduše pomůžou experti NEON OXI ACTION a NEON OXI WHITE, kteří dokážou zničit i ty nejodolnější skvrny od vína, kávy či krve již při prvním použití.

Tekuté prací prostředky a odstraňovače skvrn NEON

Neudržujete svou pračku v čistotě


Pračku používáme téměř denně na čistění našeho prádla, ale mnoho z nás zapomíná, že i ona sama občas potřebuje generální úklid. Důvodem jsou nahromaděné nečistoty, které se zachycují nejen v bubnu pračky, zbytky pracích prostředků a aviváže v zásobníku, usazeniny tvrdé vody a bohužel také plísně. Pračku můžete vyčistit mnoha způsoby. Zvolit můžete samočisticí cyklus, čištění pračky s použitím octu nebo pomocí jedlé sody, kterou má doma téměř každý z nás.
Jak na to? Nasypte cca půl hrnku jedlé sody do přihrádky na prací prášek a spusťte pračku na program s vysokou teplotou 60°, nebo 90°. Nezapomeňte následně vyčistit gumové těsnění a víko, na kterých se zadržuje vlhkost a bakterie. Pračka by z tohoto důvodu měla zůstávat po každém praní otevřená, aby mohla dostatečně vyschnout. Bakterie v pračce mohou vést k nepříjemným zápachům na již vypraném prádle, což si nikdo z nás nepřeje.




-Komerční sdělení-


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles