Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dejte trávě na frak

9. 04. 2017 | Zahrádka
-Komerční sdělení-

Patříte mezi lidi, kteří chtějí mít krásnou zahradu, ale jaksi nemají čas se jí naplno věnovat? Věřte nebo ne, s tímto problémem se potýká stále více lidí, a to nejen ve městech, ale už i na vesnicích. Jedna věc je ovšem jistá: čím déle budete péči o zahradu odkládat, tím více vám to vrátí.

Trend pěstování plodin na zahradě je v současnosti na ústupu a nahrazuje ho oblíbený trávník ve stylu anglického venkova. Flóře se nicméně v našich klimatických podmínkách daří jinak než na Britských ostrovech, ale s těmito tipy dokážete připravit zelený "koberec" hned na jaře a poté ho můžete snadněji udržovat během celého roku.

Domelie.czZvolte správný čas


Dříve, než se na zahradě pustíte do jarního sečení, vezměte v potaz aktuální počasí. Pokud meteorologové hlásí mrazy, práci ještě odložte, jinak tím trávníku můžete ublížit. Zpozorněte i v případě hlášených přeháněk, které by vaši práci mohli přivést vniveč. Navíc, každý přeci ví, že sekání vodou nasáklé trávy je mnohem náročnější. Zahrádkáři tedy doporučují začít první jarní práce na začátku dubna, kdy příroda ještě není v úplném rozpuku, ale kdy už trávu dostatečně vysuší první jarní paprsky slunce.

Někdy jen sekačka nestačí


Pokud máte jen menší zahradu, klidně si vystačíte pouze s obyčejnou sekačkou. Při náročnějším terénu každý akční kutil ocení i křovinořez, se kterým se dostanete i do méně přístupných částí pozemku. U velmi rozsáhlého areálu se už ale vyplatí investovat do malého zahradního traktoru, který je pohodlný a hlavně vám ušetří čas a energii.

Mnoho zahrádkářů zapomíná na takzvaný mulčovač. Tento výkonný stroj použijete možná jen párkrát do roka, ale efektivně vám pomůže s likvidací přerostlého porostu. Jeho výhodou je, že si nemusíte lámat hlavu se zbytky travního odpadu. Sekaný porost se totiž rozmělní na malé kousky, které se na zemi přirozeně rozloží a přemění na přírodní hnojivo.

Sekání zahrady není žádná věda, vyžaduje ale čas a pravidelnou údržbu. Jestliže patříte mezi zaneprázdněné lidi, práci vám usnadní portál Domelie.cz, kde si stačí vybrat zahradního pomocníka podle vašich kritérií. A vy pak už můžete jen odpočívat a vychutnávat krásu své chlouby.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !