Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Den učitelů slavíme 28. března

21. 03. 2022 | Svátky

Každý rok si připomínáme Den učitelů – svátek, kterým uznáváme náročnou a mnohdy nedoceňovanou práci našich kantorů bez ohledu na stupeň vzdělání, který našim dětem a mládeži zprostředkovávají. Nejinak tomu bude i letos.

V různých zemích se termín tohoto svátku liší. Například Organizace spojených národů stanovila Mezinárodní den učitelů na datum 5. října. Právě 5. října v roce 1966 byla totiž v Paříži přijata tzv. Charta učitelů, která se pokusila stanovit obecné principy v pedagogice, právech a povinnosti učitelů a podmínky výuky. Mnoho zemí světa tak oslavuje práci učitelů 5. října.

V Česku a na Slovensku připadá Den učitelů na 28. března. Jak všichni víme, je to den výročí narození „učitele národa“ Jana Ámose Komenského. U nás tento svátek slavíme již od roku 1955. V českém kalendáři zatím není zařazen mezi významné dny, i když někteří poslanci o to usilují.

Ministerstvo školství uděluje na Den učitelů Plakety Jana Ámose Komenského pro nejlepší učitele. Žáci základních a středních škol mají možnost navrhovat své oblíbené učitele na titul Zlatý Ámos - jedná se o anketu o nejoblíbenějšího učitele v naší republice, která začíná na Mezinárodní den učitelů (tedy 5. října) a vrcholí korunovací Zlatého Ámose právě 28. března, na Den učitelů. Ze zkušenosti samozřejmě víme, že vedle dobrých učitelů existují i ti ne zrovna dobří nebo oblíbení. Dobrého učitele ovšem často doceníme až s odstupem času...

Asi se shodneme na tom, že obzvláště v dnešní nelehké době práce učitelů není ani tak povolání, jako spíše poslání. Učitelé se s velkým úsilím snaží naše děti vzdělávat, ale také mají právo očekávat, že jim do škol budeme posílat vychované děti. Jedině tak se pak mohou naplno věnovat své práci.

Jako rodiče se v posledních dvou letech sami stáváme učiteli svých dětí. Především na učitelích ale záleží, jak vzdělané budou naše generace.


Den učitelů slavíme 28. března


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !