Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Desatero dětského obouvání

2. 11. 2010 | Pro děti

1. Péče odborníků

Při každém nakupování obuvi žádejte kvalifikované přeměření velikosti nohou dítěte. Odborný personál vám poradí, pro jakou šířku a délku je nabízený vzor vhodný. Obuv musí dobře padnout jak do délky, tak do šířky.

2. Správná délka

Vždy zkontrolujte vzdálenost mezi nejzazším bodem oblouku paty a koncem nejdelšího prstu. Obuv musí být vpředu před prsty o 10 až 15 mm delší, než noha. Jedna polovina tohoto prostoru slouží jako rezerva pro pohyb prstů při chůzi, druhá pro jejich růst.

3. Správná šířka

Šířka obuvi musí odpovídat obvodu nohy v místě prstních kloubů. Příliš široká bota nohu nedostatečně fixuje, noha v ní klouže při chůzi a poškozuje prsty tlakem na obuv. Úzká bota zase omezuje krevní oběh a deformuje přední část nohy.

Dětská obuv4. Zkoušení obuvi

Každou obuv dítěti vyzkoušejte na nohu. Nedoporučujeme ale zkoušet obuv bez předchozího přeměření. Je vhodné, aby dítě zkoušelo celý pár obuvi a aby se v nové obuvi prošlo po prodejně.

5. Materiál svršku

Vybírejte obuv, která je vyrobena z přírodních materiálů. Useň a textil jsou měkké, prodyšné, absorbují vlhkost a přizpůsobí se anatomickému tvaru nohy.

6. Váha a střih obuvi

Čím lehčí, tím lepší! V nejmenších velikostních skupinách kupujte obuv výhradně kotníčkovou. Doporučujeme obuv šněrovací nebo uzavíratelnou páskem na sponu nebo suchý zip.

7. Stélka obuvi

Dětské nohy se poměrně hodně potí, přičemž největším zdrojem vlhkosti je ploska nohy. Proto musí být každá obuv, zvláště pak obuv uzavřených střihů, ve vnitřní nášlapné části vybavena stélkou nebo vkládací vložkou ze savého materiálu.

8. Ohebnost a tlumící vlastnosti

V místě, kde se noha při chůzi ohýbá (tj. v oblasti prstních kloubů), musí být obuv co nejohebnější. Tuhá a nepoddajná bota zvyšuje únavu a narušuje pohodlí chůze a zdravý vývoj nohou.

9. Opatek

Je to vnitřní dílec v patní části obuvi, který by měl být dostatečně tuhý, vysoký a dlouhý. Noha v obuvi musí být dokonale fixována a nesmí docházet k nežádoucím bočním pohybům patní části nohy.

10. Podpatek

Podpatky u dětské obuvi musí být co nejnižší s velkou plochou pro udržení stability dítěte. Obuv s vysokými štíhlými podpatky není pro děti vhodná.


Čtěte také náš článek Obujte své děti do pohodlí

Zdroj: BAŤA

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Každý rodič by svým dětem rád dopřál, ale kde na ně brát a nekrást???
Obrázek uživatelky
profil
taky znám botky Pegres,občas je koupím,ale ta cena je děsnáSmajlík,je sice fakt že vydrží,ale co je mi to platné,když synkovi rostou nožičky před očima a vyřazujeme botky v perfektním stavuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Šetřit by se nemělo, zvlášť na dětech, ale zkuste koupit dítěti 2x do roka papuče do školy, 1x zimní, 1x letní a k tomu nějaké tenisky. Když k tomu vyroste noha během roku o 1-2čísla, tak jste v obuvi častěji než doma a přemýšlíte o práci na víc abyste to zaplatili.
Obrázek uživatelky
profil
na těch by se určitě šetřit nemělo.Já mám tři malé děti a kupuji zásadně jen v obchodech.Dobrou zkušenost mám se značkou PEGRESSmajlík.Jsou sice drahé ale vydrží.Letos jsem kupovala dvoje boty a utratila jsem za ně skoro 1600kč.Příští rok budem kupovat už troje boty,to už bude chodit i ten náš nejmladší.Ale boty mít musí každý,hlavně naše dětičkySmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
No jo jenže ne každej má boty za 4000tis. já si kupuji obuv přes internet, sice značkovou, ale přes net, a to se vám tu taky moc nelíbí..=))
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles