Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dětská postýlka, první dětské obydlí

20. 08. 2018 | Vývoj

Sice nemá střechu nad hlavou – pokud nepořídíte nebesa - ale je to vlastně první vlastní bydlení vašeho děťátka. A tak jeho výběru i vybavení je potřeba věnovat patřičnou pozornost. Každý rodič přeci touží po tom, aby jeho malé štěstí bylo spokojené.


Malá, velká, nebo dokonce hranatá?

Nenechte se zmást tradicí, že dětská postýlka má jen jediný možný rozměr či tvar. Pečlivě si prohlédněte možnosti, jak zázemí vašeho dítka může vypadat. Ze všeho nejdříve ale přeměřte místo, kde chcete postýlku umístit a vybírejte dle vašich prostorových možností. Předejdete pak zklamání, kdy byste celí natěšení po smontování postýlky zjistili, že ji vlastně nemáte kam dát. Pokud se rozhodnete rovnou koupit postýlku větší, aby dítku déle vydržela, můžete si k ní zakoupit jakousi „redukci“, která pro vaše novorozeňátko vytvoří menší útulný prostor, v kterém se nebude cítit ztracené.

dětská postýlkaBílá, hnědá, růžová či modrá?

Výběr barev, designu až oči přechází. Opravdu se nemusíte spokojit jen s klasickou bílou, nebo hnědou barvou. Jemné pastelové tóny růžové, modré, zelenkavé či žluté, které rozzáří dětský pokojík a vaše dítko se bude probouzet do pestrých barev našeho světa. Vybírejte vždy certifikované výrobky, kde máte zaručenu bezpečnost pro vaše zlatíčko a nehrozí mu žádné zranění či alergie. Nejen dřevo, ale i povrchová úprava - barva či lak - musí být hygienicky nezávadné.

Kudy ven?

Časem vaše ratolest povyroste, a vy si můžete usnadnit zvedání miminka z postýlky díky funkci stahování jedné strany postýlky níže, a nemusíte se tak namáhavě ohýbat. Když už dítko povyroste a objevuje svět samo, oceníte i vy možnost vyndání dvou až tří tyček z postýlky ven, a vaše ratolest může sama do postýlky i z ní, a vaše záda si odpočinou. Z některých druhů postýlek jde zcela časem odstranit její bok a proměníte tak postýlku v první postel.

Doplňky prosím!

Postýlku můžete dozdobit nebesy, která mají i praktickou stránku – chrání od prachu a v miminku posilují pocit bezpeční. Mantinel z postýlky vytvoří oázu klidu a ochrání proti průvanu. V jemných tónech a s dětskými potisky dotvoří miminku veselé prostředí, i když zrovna nespinká. Povlečení i prostěradla vyberete z nepřeberného množství motivů a pohádkových postaviček. Ochranná podložka ochrání matraci proti nechtěným nehodám a závěsný kolotoč se postará o zábavu i noční usínání.

Říkáte si, že jsme zapomněli na matraci? Ale kdepak. O ní se dočtete v příštím článku.


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles