Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dětský pokoj ve svěžím jarním ladění

26. 04. 2012 | Moderní bydlení
Jaro se pomalu ujímá vlády a sílící slunce v nás vzbuzuje novou energii a touhu po změně. Mnozí z nás dostávají chuť udělat něco se svým interiérem. Proč nezačít zrovna s malováním a tapetováním? Přinášíme vám doporučení a tipy, jak oživit dětský pokoj.

Jak obměnit nebo zařídit dětský pokoj, co se týče barevnosti, vzorů a doplňků? Jsou nějaké jarní motivy, novinky?

Když zařizujeme dětský pokoj, myslím, že bychom neměli hledět na roční období, ale zaměřit se spíše na to, aby byl pokoj zařízený v oblíbených barvách našeho dítěte, aby nepodléhal příliš vkusu rodičů a líbil se dítěti po celý rok. Jarem se samozřejmě můžeme nechat inspirovat, ale spíše v detailech - při dekorování pokoje. Zde se fantazii meze nekladou.

Dětský pokoj ve svěžím jarním laděníMůžeme použít svěží jarní tóny od citrusově zelené přes žlutou, červenou a další svěží barvy. Rozehrát můžeme i květinové vzory, puntíky apod. Takto dekorovat můžeme povlečení, polštářky, koberečky nebo okenní parapety. Zkrátka vše, co můžeme se změnou ročního období jednoduše vyměnit.
Velmi moderní je i výmalba nebo tapeta v barvách, které na první dojem nejsou určeny pro děti, jako např. hnědá, béžová, šedá a tu kombinujeme s dětskými a veselými motivy. Pokojíček pak vypadá velmi moderně a nadčasově. Hlavně se vám nestane, že tu sladce růžovou barvu, kterou jste použili při malování pokoje dcerky, budete chtít po chvíli měnit.

Čeho se vyvarovat při zařizování dětského pokoje?

Byla bych opatrná s depresivním barevným pojetím, mihotavými vzory nebo příliš křiklavou barevností. Pokojíček by měl působit vesele, ale zároveň poklidně. Berte vždy v úvahu, že krásné zdi a nábytek vaše dítko ještě „dozdobí“ spoustou hraček, nepořádku a vytvoří si v místnosti svůj svět, který pak ve změti barev může působit už jako velký chaos. Za samozřejmost považuji, že si rodiče dají pozor na nebezpečné a příliš ostré rohy nábytku. Vítány jsou měkké, zdravotně nezávadné a odolné materiály. Samozřejmě jinak zařizujeme místnost pro batole, jinak pro předškoláka a jinak pro teenagera. Určitě už ale neplatí to, že pokojíček s dítětem roste. Měli bychom jej průběžně měnit a upravovat podle potřeb a věku.

Zvolit raději tapetu či malbu?

Obojí je fajn a velmi krásné. Já většinou kombinuji obojí. Ale jsou místnosti, kde tapetu použít nemůžeme, například kvůli vlhkosti. Tam je lépe použít jen malbu, a to navíc speciálně určenou pro tento typ místnosti.

Je nějaká designová novinka ve vybavení dětského pokoje?

Novinek je spousta, a to hlavně v oblasti nábytku, kdy například sedátko slouží zároveň jako mp3 přehrávač, sedací vaky vypadají jako reprobedny, recyklují se materiály a z nich se vyrábí nepřeberné množství vybavení, které je pro děti „in“, květiny, které visí obráceně ze stropu apod. Je toho opravdu spousta. Doporučuji navštívit zahraniční veletrhy. Zjistíte, kolik toho u nás ještě není a načerpáte spoustu inspirace.

Který vzor si na stěnu do dětského pokoje vybrat?

Skvělé jsou tapety se zobrazením přírody, které fungují jako omalovánky. Rodiče mohou nechat dítě tvořit přímo na zeď. Při dnešním snadném způsobu přetapetování potom lehce zaměníte omalovánky za jinou tapetu, až se dítko dostatečně vyřádí, nebo až vás tapeta přestane bavit. Tyto tapety existují i v několika barevných provedeních.


Zdroj, foto: Flügger.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
my už dítě nemáme,ale budou třeba další vnoučátkaSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles