Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domov jako klícka aneb úklidový průvodce krok za krokem

3. 11. 2021 | Domácnost
Pro někoho je úklid nejvíce relaxační věcí na světě. Činnost, na kterou se každý den, týden nebo měsíc lidé těší. Pro ostatní může být naopak neuvěřitelně stresující a vyčerpávající, zvláště když mají na talíři milion dalších věcí. Ať tak či onak, pravděpodobně existují chvíle, kdy se prach a nepořádek hromadí a času je nepříjemně málo. V takovém případě přicházejí na řadu úklidové postupy a vychytávky, které by měla znát každá správná hospodyňka.

Také si svůj pracovní den nedovedete představit bez ranního to-do listu všech aktivit, které musíte stihnout? Toto hobby můžete aplikovat i v oblasti úklidu vaší domácnosti. Než se pustíte do práce, sepište si, co v daný den chcete stihnout. Zbytečně se tak vyhnete stresu a napůl uklizenému bytu. Tou největší „uklízecí“ chybou je totiž úklid místnosti po místnosti – je to příliš pomalé. Gruntování je mnohem efektivnější, pokud si vyberete jeden úkol (utírání prachu, leštění zrcadel, vytírání) a ten provedete v každé místnosti. To vše ale krok za krokem.

Krok 1

Než začnete s úklidem, projděte všechny místnosti a posbírejte vše, co leží na zemi nebo je přehozené přes židle. Co jde, vraťte na své místo, oblečení složte do skříně nebo dejte do koše na prádlo a věcí na vyhození se zbavte.  

Krok 2

Milovníci domácích prací radí začít s úklidem v místnosti, která je nejvíce znečištěná, a tudíž bude vyžadovat nejvíce času. Takže hurá do koupelny a na toaletu. Nejprve však na všechny povrchy aplikujte čisticí prostředek a nechte jej působit.

Tip: V koupelně by vám nikdy neměly chybět vlhčené ubrousky, kterými můžete snadno otírat a dezinfikovat záchodové prkénko, umyvadlo nebo zaprášené poličky.

Krok 3

Zbavte domov prachu a postupujte při této činnosti vždy ve směru odshora dolů. Nezapomínejte na horní poličky, kam běžně pohledem nezabloudíte, nevynechejte ani žaluzie, které bývají velmi zaprášené, a nezapomínejte ani na špatně dostupná místa.

Krok 4

Vydezinfikujte a otřete všechny povrchy – od linky přes spotřebiče a digestoř až po skříňky, dveřní kliky nebo ovladače od televize.

Krok 5

Pracujte efektivně a šetřete čas. Pokud existuje nějaká vychytávka, kterou by měl mít doma každý, kdo chce pořádek udržovat pravidelně, je to robotický vysavač. Ten vysaje, vyluxuje a promění váš byt na čistou a útulnou klícku.

Krok 6

Uklizené podlahy důkladně vytřete. Postupujte vždy směrem od konce místnosti k východu.

Krok 7

Otevřete okna dokořán a vpusťte do svého uklizeného domova čerstvý vzduch.

 
Zdroj, foto: iRobot


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jak čtu někde slovo "desinfikujte", tak mi běhá mráz po zádech, myslím, že čím víc doma desinfikujete, tím jste méně odolný a chytíte pak kde co
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles