Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Elektrokolo – proč si jej pořídit?

1. 09. 2020 | Technika
-Komerční sdělení-

O elektrokolech se mluví stále více. Opřádá je také řada mýtů a nepravd. Proto jsme poprosili mnohaletého propagátora elektrokol Jakuba Ditricha ze společnosti ekolo.cz o shrnutí důvodů, proč o elektrokolu nejen uvažovat, ale rovnou si ho pořídit!

Radost z jízdy!
Šlapání se nevyhnete. Stále se jedná o kolo, ale oproti klasickému jízdnímu kolu to bude mnohem příjemnější zážitek. Na elektrokole se nenadřete, kilometry vám budou ubíhat pod nohama. Ani projížďka v náročném terénu a prudké stoupání vás neodradí od dalšího výšlapu. Do kopce pojedete s lehkostí, jako byste měli stále vítr v zádech. Elektrokolo vám dodá pomocí elektromotoru dávku energie do pedálů. Jízda na něm vás doslova nabije pozitivní energií.

Sport Nebo Transport?
Jak kdy chcete.  Asistencio motoru si můžete regulovat podle nálady.  Spěcháte, nebo jste unavení?  Zvolte “Turbo” a ekolo pojede “skoro” samo. Chcete si zasportovat a potřebujete jenom malinko pomocit do prudkých kopců? Žádný problém! 

elektrokolaNa věku už nezáleží
Elektrokola používají  děti školou povinné, manageři, i penzisté. Junior nebo senior - věk je pouze číslo a důležité je, jak mladistvě se cítíte. Nezáleží ani, zda jste profesionální cyklista nebo začátečník. Společným pojítkem všech generací je radost z pohybu a pocit volnosti.

Dopravní prostředek - ano.
Elektrokola se stávají moderní alternativou dalšího automobilu do rodiny. Při pohybu po městě jsou rychlejší a samozřejmě neobtěžují své okolí ani nadměrným hlukem nebo exhalacemi. V západní Evropě už není vůbec trendy přijet na schůzku 8mi litrovým bourákem, ale na kvalitním elektrokole. 

Rychlost - tak ta především
Jak bylo už mockrát ověřeno, elektrokolo je mnohdy nejrychlejším dopravním prostředkem po městě během dopravní špičky na trase do 20 kilometrů. Nechte si poradit svou trasu z domova do práce od odborníků a vyzkoušejte si jaké to je se dopravovat do práce na e-kole.

Mýty a pověry
Kolem elektrokol vznikla bublina mylných informací. Elektrokolo je Jízdní kolo - na elektrokolech tedy  jezdíte všude tam, kde na běžných jízdních kolech, pro pohyb na cyklostezkách neexistují žádná omezení. K jízdě na elektrokole nepotřebujete řidičské oprávnění, ani pojištění. Není zapotřebí ani helma, která je při jízdě po městě celkem zbytečná a doporučujeme jí pro sportovní jízdu v přírodě. 

Ach ty kopce!elektrokola
Především velké převýšení a kopce většinu z nás odradí od zdravé jízdy na mechanickém kole. Každý je zvládá jinak, někdo kopce v pohodě vyšlápne, jiný raději z kola vysedne, avšak ten kdo vlastní elektrokolo, kopec ani nepocítí. Elektromotor vám ve šlapání pomůže především v kopcích a v těžších terénech.

Elektrokolo lze složit
Skládací elektrokola stojí za pozornost. Používa je stále více lidí, kteří často kombinují dopravní prostředky. Tak třeba: ráno na elektrokole na nádraží, složit do vlaku (složené ekolo cestuje zdarma), rozložit a za 5 minut jste v kanceláři, pak na večeři s přáteli, kolo máte složené pod stolem a pokud se vám nechce šlapat na kole až domů, e-kolo se v klidu sveze i v tramvaji MHD nebo v kufru taxíku. I vaše domácnost uvítá úsporu místa.

Je to levné, hodně
Náklady na dobíjení baterie jsou tak malé, že je nemáte šanci zaregistrovat (asi 0,5 kWh na jendo nabítí, tedy 1-2 Kč podle vašeho tarifu). A k tomu jednou za rok pak stokorun za servis. Baterii bude třeba vyměnit aso po 25.000 kilometrech, takže i když si zvyknete jezdit každý den, je to za 5-6 let.

skládací elektrokoloElektrokolo vám pomůže získat a udržet kondici
Možná jste nabyli dojmu, že pokud si pořídíte elektrokolo, nebudete muset už nikdy šlápnout do pedálů. To je ale omyl. Díky elektromotoru, který vám bude při jízdě asistovat bude jízda mnohem příjemnější a snadnější. I tak však vynaložíte jistý pohyb, který vám může pomoci zformovat postavu. Studiemi je ověřeno, že se díky stabilní tepové frekvenci na e-kole hubne rychleji a snáz než ja mechanickém kole.

Elektrokolo je trendy
Dříve byla elektrokola brána jako výborný dopravní prostředek pro seniory a uživatele s pohybovým omezením, dnes jsou elektrokola určená pro všechny a jsou v kurzu. Lidé na nich jezdí do práce, na výlety i nákupy. Nedivte se, když na něm uvidíte chlapíka v obleku nebo ženu v přiléhavé sukni.

Zdroj, foto: ekolo.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !