Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Protektor - rozhovor se Sandrou Novákovou

5. 10. 2009 | Úspěšní lidé

Sandra Nováková - Krista

Jakou úlohu sehrává vaše postava Kristy ve filmovém příběhu?

Krista je mladá ambiciózní novinářka vstupující do příběhu ve chvíli, kdy se Emil  stává populárním ve své profesi rozhlasového reportéra. Krista se do Emila bezhlavě zamilovává v podstatě hned po jejich prvním setkání, kdy s ním přijde napsat rozhovor. Nejpozoruhodnější na úloze Kristy v celém příběhu je forma její lásky k Emilovi. Jde o velice silný cit, který v podstatě pohltí veškeré její racionální uvažování. Její láska k Emilovi se stává přes svoji grotesknost velice nebezpečnou.

Byla příprava na roli v dobovém filmu z vaší strany zevrubnější než obvykle? Líbilo se vám být prvorepublikovou novinářkou dámského magazínu?

ukazkaVzhledem k dokonalé připravenosti režiséra Marka Najbrta a jeho jasné představě o charakteru všech postav stačilo už jen citlivě plnit jeho příkazy. Snad jen mluvě jsem musela věnovat víc pozornosti než obvykle. Se svou pražštinou mám tendenci šumlovat, takže jsem si musela dát pozor na výslovnost a intonaci.

Krista ve své naivitě bezelstnou upřímností, jenže osudově, přispěje k završení osudů hlavních hrdinů. Zažila jste něco podobně fatálního i v reálném životě?

Díkybohu se v mém životě nic tak fatálního neodehrálo. Přesto mám ale jednu hořkou vzpomínku na reakci a následné jednání člověka, s nímž jsem byla ve vztahu a vztah jsem se rozhodla ukončit. Zpětně mi dochází, že mé rozhodnutí přišlo v tu nejzazší chvíli.

Co vás při prvním čtení scénáře na příběhu Protektora zaujalo?

Nevím jestli to bylo zaujatostí, že jsem roli získala, ale abych pravdu řekla, nejvíc mě zaujala postava Kristy. Její vyšinutost projevující se vlastním vykonstruováním vztahu, který ve skutečnosti neexistuje, byl pro mě jako pro herečku velice atraktivní předlohou.

Doba Protektorátu je vnímána jako doba temná. Myslíte, že příběh z té doby může přitáhnout dnešní mladé diváky do kina?

Ačkoliv netuším, do jaké míry bude toto téma pro mladé publikum atraktivní, ukazkaupřímně doufám a přeji si, aby jakékoliv zpracování této tragické doby (ať už filmové, dokumentární, literární, nebo divadelní) budilo nejenom v dnešních mladých lidech, ale i v příchozích generacích velký zájem a formovalo v nich takový postoj, aby se už nikdy podobná etapa v našich dějinách neopakovala.

Zůstal vám v hlavě z natáčení Protektora nějaký dominantní dojem?

Moc ráda jsem si po dlouhé době zase zahrála v dobovém příběhu. Když opomenu ty tři hodiny strávené v maskérně před každým natáčecím dnem, které byly samozřejmě nezbytné k tomu, aby se naše rysy současnosti přeměnily v uvěřitelné postavy první republiky, bylo skutečně osvěžením hrát v takovéto kostýmní stylizaci. Zřetelně totiž pociťujete, jak za vás kostým i make-up  odvádí polovinu práce a ulehčuje vám vžití se do role.

Jaké jsou vaše aktuální pracovní plány?

V srpnu přichází do kin romantická komedie z golfového prostředí Veni Vidi Vici, kde hraji velice pozitivní roli Terezky. Takže se těším na premiérovou šňůru po českých městech i na to, že mě po dlouhé době diváci uvidí v kladnější poloze. Počátkem srpna taky končí prázdninová pauza seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, vypadá to tedy, že srpen pro mě bude poněkud hektickým měsícem. V září se těším na přípravu dalšího Barování, které už čtvrtým rokem uvádíme s Filipem Rajmontem v kavárně Carpe Diem. Tam nás pravidelně ctí svým účinkováním velká řada neuvěřitelně talentovaných kamarádů (jako např. Ondřej Brzobohatý, Tomáš Klus, Kryštof Michal, Martha Issová, Jakub Prachař, Jan Maxián, Vojta Dyk, Eliška Fajcová


Zdroj: Česká televize

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
VELICE ZAJÍMAVĚ ZTVÁRNĚNÉ A ZPRACOVANÉ TÉMA.OSOBNĚ MĚ TENTO FILM VELICE ZAUJAL.
Obrázek uživatelky
profil
sympatická a krásná představitelka hlavní role!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles