8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Svatá čtveřice - tohle si od Viewegha nepřečtete, to musíte vidět

17. 08. 2012 | Filmové novinky
Nudíte se v posteli? Inspiraci můžete načerpat u režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Michala Viewegha. Ti spolu stvořili příběh o dvou párech, které se rozhodly vyřešit ubíjející stereotyp manželské erotiky poměrně originálním způsobem. To vše v exotickém prostředí karibského ostrova, kde se komedie Svatá čtveřice z velké části odehrává.

Ostrov Salt Cay se vyhýbá veškerým klišé, která vás napadnou pod souslovím „ostrov v Karibiku“. „Prakticky tu nejsou silnice, skoro žádné stromy, počet oslů je vyšší než počet lidských obyvatel. Jsou tam jen dva bary, které vypadají spíše jako chatrče. Jediný trochu větší hotel zdevastoval hurikán. A i ten jsme pak při natáčení vzali do hry,“ říká režisér filmu Svatá čtveřice Jan Hřebejk.

Svatá čtveřiceNatáčení filmu Svatá čtveřice v Karibiku není jedinou zvláštností, díky níž je tenhle film na české poměry výjimečný. Velmi netradiční bylo i obsazení sourozenců Hynka a Viktorie Čermákových do role manželského páru a také to, že k tomuto snímku neexistuje knižní předloha, protože Michal Viewegh psal prvně v životě přímo scénář. „Začal jsem zkusmo psát další knížku, ale bylo tam čím dál víc dialogů a já si uvědomil, že je to spíš scénář. Scény z Karibiku nebo erotické scény, kterých je tam taky dost, jsou navíc ve filmovém podání přece jenom sugestivnější,“ říká Viewegh.

Hrdinové filmu Svatá čtveřice, kolegové elektrikáři Ondra (Hynek Čermák) a Vítek (Jiří Langmajer), dostanou nabídku na exotickou „brigádu“ na karibském ostrově, kde hurikán poničil elektrické vedení. Ondra s Vítkem jsou kamarádi a navíc sousedi z dvojdomku, ve kterém oni a jejich rodiny žijí v naprosté harmonii. Jejich manželky, Dita (Viktorie Čermáková) a Marie (Marika Procházková), se mají rády, Ondrovi dospívající synové chodí s Vítkovými dospívajícími dcerami, prostě všeobjímající idyla, kterou narušuje jediná věc.

V úvodu zmíněná postelová nuda. Když tedy osud hodí mužům rukavici v podobě zahraniční služební cesty, zvednou ji i ženy a do Karibiku je doprovodí. A právě tam, v exotickém ráji, se v jejich hlavách zrodí plán, po kterém už jejich sexuální život nebude nikdy stejný. A nudný. Chcete-li vědět víc, zajděte na film Svatá čtveřice, jehož žánr definuje scenárista rafinovaně. „S Honzou jsme si slibovali, že natočíme milostnou komedii - a tohle je milostná komedie. Jemná milostná komedie. Jemně nemravná,“ říká Viewegh.

Premiéra filmu Svatá čtveřice
je naplánovaná na 23. 8. 2012!


Zdroj, foto: Bontonfilm

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík půjdu na to - asi to nic světoborného nebude, ale jako letní komedie.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles