8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Fotoalbum
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dort po sestavení...

Autor:POHLAVI-zena 
Fotoalbum:Všehochuť
Kategorie:Vaření
Klíčová slova:ananas
Zobrazeno:674x
Vložená:25.05.2012 16:16 hod.
Hodnocení:5.5/10
Hlasovalo:142
+++++_____
FOTKA - Dort po sestavení...
 < Předchozí  ZVĚTŠIT FOTKU  Následující >
Další v kategorii:
Hodnocení
Fotka se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Fotka se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkdíky moc, pochopila jsem to, vyzkouším, vypadá to krásně.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nastouhej si na jemno oříšky nebo hořkou čokoládu, můžeš použít i kokos. Smetanou, kterou sis nechala, opatrně natři celý bok dortu a pak tu smetanou natřenou boční část oválej v oříškách, čokoládě nebo kokosu. Toto je poměrně náročné na zručnost, chce to cvik :o). Pak už jen dortík dozdob ovocem, případně šlehačkou, jak sama chceš podle chuti.
Koukám, že to opravdu vypadá náročně, když je to takto rozepsané, ale není Smajlík. Jen to vyžaduje trošku více času a mít chuť si pohrát.
Obrázek uživatelky
profil
Pak už se postupuje jako u nepečeného dortu, tedy připravíš si piškoty, které postupně namáčíš do rozpustné kávy a kladeš jeden vedle druhého na horní část korpusu. Pak si do zakysané smetany vmícháš moučk. cukr podle chuti ( můžeš přidat i hořkou čokoládu na vaření ) a poliješ tím vrstvu piškotů na korpusu. Pak uděláš další patro stejným způsobem, tedy pokladeš vrstvu piškotů a zaliješ další zakysanou smetanou. Trochu si jí nechej na potření boku dortu.
Vrchní patro: piškoty pokladeš už jen kolem dokola po obvodu a doprostřed nakrájíš na drobno nějaké čerstvé ovoce ( jahody, kiwi, meruňky,... já použila čestvý ananas ). V kastrůlku si uvaříš želé podle návodu ( dá se běžně koupit v sáčku ), když mírně zchladne, opatrně ho nalej na ovoce na dortu ( nelej ho tam vařící, ale vlažný ) a nechej ztuhnout.
Obrázek uživatelky
profil
Jestli nebude vadit, že to bude takové všeobecné..., už peču tolik let, že suroviny nevážím, mimo vánočního cukroví dělám vše od oka.
Upečeš si korpus z třeného piškotového těsta, jistě znáš nebo vyhledáš na netu - je to těsto ze žloutků a moučk. cukru, vyšleháš, přidáš olej, vyšleháš, pak mléko, vyšleháš, pak polohr.mouku a prášek do pečiva, vyšleháš. Nakonec opatně vmícháš zvlášť ušlehaný sníh z bílků. Pečeš ve vymazané a moukou vysypané formě.
Po vychladnutí koprusu ho podélně rozřízneš, vyklopíš, dolní část natřeš marmeládou a zase přiklopíš odříznutou částí korpusu.

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles