Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Fotoalbum
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

kapr 56 cm.

Autor:POHLAVI-zena 
Fotoalbum:Na rybách
Kategorie:Příroda
Klíčová slova:
Zobrazeno:653x
Vložená:18.06.2011 14:46 hod.
Hodnocení:4.37/10
Hlasovalo:148
++++______
FOTKA - kapr 56 cm.
 < Předchozí  ZVĚTŠIT FOTKU  Následující >
Další v kategorii:
Hodnocení
Fotka se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Fotka se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to se hodně pleteš, rybu kvůli fotce určitě na břehu mrskat nenecháme, a pes u ní byl snad vteřinku, jen čichla a šla pryč, vůbec jí to nezajímalo, navíc to bylo v době, kdy rybář šel pro metr, aby mohl kapra změřit, takže by stejně na tom břehu byla a myslím si, že oproti jiným rybářům my etiku žádnou neporušujeme, kéž by takových rybářů bylo víc, když vidím jiný, tak je mě špatně, navíc kdyby jsme cokoliv dělali špatně, tak by jsme to hned věděli, přímo u výlovu tohoto kapra, nám stál za zadkem porybný, ten by se jistě ohradil, kdyby jsme jakkoliv kapra týrali, a uživatelky co napsali ty komentáře, zřejmě nikdy nebyli u toho, když někdo vytáhl kapra z vody, doporučila bych jim občas zajet alespoň na výlov rybníka, to by teprve něco viděli, né minutový vytáhnutí a hned puštění jednoho kapříka, protože déle než jednu minutu tohle všechno i s měřením nezabralo
Obrázek uživatelky
profil
od 1. ledna 2011, můžeš si to vygooglit a nastudovat znovu. Nevím o tom, že by pro Jihomoravský kraj platilo něco jiného, vím ale, že spousta rybářů porušuje etiku. Takhle zacházet s živým tvorem kvůli blbé fotce se nelíbí více uživatelkám, svědčí o tom hodnocení i některé komentáře. Nechat rybu mrskat se na břehu, aby k ní mohl čichat pes a někdo si myslel, že je to dobrý nápad na fotku, je blbé a surové jednání.
Obrázek uživatelky
profil
máš zřejmě špatné informace, my celou vyhlášku pro jihomoravský kraj máme doma, a je tam psáno úplně něco jiného, tohle platilo před několika roky, ale nejméně už 5 let se ryba nesmí u vody usmrtit. Jinak tento rybář neporušil ani kousek vyhlášky, dokonce celou dobu kousek od nás stál porybný, kdyby cokoliv udělal špatně, věz, že by byl už dávno bez papírů. A nevím jak chceš vytáhnout háček ve vodě, to by musel vlézt do vody, nebo ryba by musela z háčku sama odpadnout, jinak se háček odstraňuje až na břehu
Obrázek uživatelky
profil
Při vylovování ryby je osoba provádějící lov povinna zacházet s ní šetrně. Rybu, která se vrací zpět do vody, je potřeba uvolnit z háčku bez zbytečné manipulace, pokud možno ve vodě. Pokud vězí háček hluboko v jícnu ryby, je nutno jej odstřihnout (odříznout). Za hrubé porušení tohoto ustanovení bude považováno vytahování ulovené ryby po břehu nebo její nešetrné vracení zpět do vody.

Usmrcování ryb se provádí omráčením silným úderem tupým předmětem na temeno hlavy a přetnutím žaberních oblouků nebo přetnutím míchy a cév řezem bezprostředně za hlavou. Pokud osoba provádějící lov ulovenou rybu usmrtí, očistí a zbaví vnitřností, nesmí zbytky vhazovat do vody nebo je ponechat na místě.

Patrně je u vás zabití ryby na břehu zakázáno nějakou místní vyhláškou, aby rybáři-čuňata neznečišťovali rybník a okolí.
Obrázek uživatelky
profil
psala jsi, že tvůj muž také rybaří, tak jsem myslela že víš, že kapr nebo jiná ryba i po vytažení může být chvíli na suchu, navíc my hned poléváme vodou a když se pustí zpět do vody, že během chvilečky se jí to po háčku zahojí a v klidu si žije dál, navíc tohle celé, jak se psem tak focením nezabralo ani minutu a kapřík si pěkně odplaval. Jinak jak píšeš ihned zabít a netrápit, tohle kdyby rybář u vody udělal, tak je v okamžiku bez papírů, to se nesmí, u vody nesmíš rybu zabít!!!

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles