Bramboráky - nejoblíbenější recepty |
Hrajte s námi SUDOKU online ! |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Jiří Lábus v komedii Milion |
![]() |
|
![]() |
| Barakuda | Datum vložení: 12.02.2012 20:34 hod. | ||||
|
pěkné, recept si ukládám ![]() |
||||
| pegynka1 | . | Datum vložení: 12.02.2012 20:20 hod. | |||
|
jen jsem je nemazala před pečením občas se mi stalo,že pak nechtěli víc nakynout... | ||||
| pegynka1 | . | Datum vložení: 12.02.2012 20:18 hod. | |||
|
holky díky za komentáře,já taky vyzkoušela spoustu receptů,ale tenhle fakt je jako kupovaný...zbyly dva tak uvidím jaké budou ráno. recept:dělá se v pekárně,ale asi můžete i mimo. Suroviny: 260 ml vlažné vody 20 g oleje (1 velká odměrka) 10 g soli (1/2 velké odměrky) 500 g polohrubé výběrové mouky 17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí) 5 g cukru (1 malá odměrka) Postup: Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 10 - 15 minut. Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku. |
||||
| Martina59 | Datum vložení: 12.02.2012 20:17 hod. | ||||
|
![]() |
||||
| ivanao | 10 b | Datum vložení: 12.02.2012 20:12 hod. | |||
|
no ty jsou , byl by receptik, prosim? |
||||