| 
 | 
    OSTRUŽINOVÝ ŘEZ   
 
Bílé těsto: 8  bílků, 150 g krystal.cukru, 130 g polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva 
 
Tmavé těsto: 8 žloutků,  150 g krystal.cukru, 130 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva 
 
Ostružinová nápln:  250 g másla, 250 g krystal.cukru, 2 vanilkové pudinky, 600 g ostružin, 500 ml vody  
 
Čokoládová poleva: 150 g čokolády na vaření, 125 g 100% tuku 
 
 
 
 
Pracovní postup: Bílé těsto - Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva 
 
                              Tmavé těsto - Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva 
 
                              Na plech vyložený papírem na pečení děláme střídavě bílé a tmavé hromádky těsta a na tmavé těsto navrstvíme zbytek 
 
                              bílého těsta, trošku zarovnáme a pečeme při 200°C asi 20 minut 
 
                              Ostružinová nápln - Ostružiny, cukr a 400 ml vody přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Pak přecedíme a ostružiny 
 
                              navrstvíme na vychladlý plát upečeného korpusu . V 100 ml vody rozmícháme pudinky, vlijeme do ostružinové vody a 
 
                              za stálého míchání uvaříme husté želé. Do vyšlehaného másla zašleháme 2/3 vychladlého želé na růžovou nápln. 
 
                              Ostružinový řez - Plát s ostružinami zalijeme 1/3 teplého želé. Jakmile trochu vychládne tak potřeme náplní a potřeme 
 
                              čokoládovou polevou, dáme ztuhnout a nazdobíme dle vlastní fantasie    
 |