|
1/2 hlávky menší kapusty, 1 hrnek pohankové lámanky, 1 cibule, lžíce oleje, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, 2-3 stroužky českého česneku
Půlku hlávky kapusty přepůlíme a dáme vařit.
Skoro měkkou kapustu vyndáme a do vařící vody po kapustě vsypeme pohankovou lámanku. Hrnec zakryjeme a necháme v klidu asi 15 minut pohanku změknout.
Zatím si nasekáme vařenou kapustu nadrobno.
Cibuli nakrájíme a na lžíci oleje orestujeme dozlatova.
Ke kapustě přidáme vejce, změklou scezenou pohanku, osmaženou cibuli, osolíme, vmícháme rozmačkané stroužky česneku a koření.
Pekáček vymažeme nebo vystříkáme olejem a připravenou směs narovnáme do pekáčku.
Ve středně rozehřáté troubě necháme zapéci dozlatova.
Podáváme s vařeným bramborem nebo samotné jen se zelným salátem (tak je to lepší ).
Je to výborné i studené.
Recept jsem původně našla jako karbanátky, jednou jsem je zkoušela, ale hrozně špatně držely tvar, moc se rozpadaly. Podruhé mě napadlo takhle to zapéct jako směs a je to fakt výborné |